banner198

Rektör Savaş Yapılan açıklamalardan rahatsız!

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Pof. Dr. Ali İbrahim Savaş, yapımı Uluyazı’da devam eden kampus alanını basın mensuplarına gezdirdi.

Rektör Savaş Yapılan açıklamalardan rahatsız!
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Pof. Dr. Ali İbrahim Savaş, yapımı Uluyazı’da devam eden kampus alanını basın mensuplarına gezdirdi.

Gezi öncesinde Çankırı Postası adına geziyi takip eden gazetemiz sahibi Ercan Şeker’in Çankırı Milletvekili Dr. Nurettin Akman’ın Üniversiteyle ilgili yaptığı açıklamalardan rahatsızlık duyup duymadığı yönünde yönelttiği soruya cevap veren Rektör Savaş “Ben kendisine de yapılan açıklamalardan rahatsız olduğumu belirttim. Bu açıklamadan rahatsızlık duyuyorum. Şehrin yöneticisi olan Valisi, Belediye Başkanı milletvekilleri gelsin benden bilgi istesin. Ben onlara elbette ki üniversite ile ilgili brifing veririm. ‘Biz istersek yaparız!’ tarzında açıklamalar doğru değil. Şehir bizi siyasilerin talebi doğrultusunda iş yapıyor olarak görürse bu doğru olmaz. Biz şehrimizin, ilçelerin potansiyelini ortaya çıkartıp, incelemelerde bulunduktan sonra bu potansiyeli daha ileriye taşımak için yeni okullar açarız. Üniversite bu şekilde çalışır. Potansiyeli değerlendirmek ister” dedi.

Bırakır Giderim

Bir partinin isteğine göre okul açılmaz diyen Rektör Savaş, vatandaşta ‘Rektör birilerinin avucunda onların istediği gibi hareket ediyor’ algısı oluşursa ben bırakıp giderim. Bizim hiç kimseyle sıkıntımız yok. Bir üniversitenin gelişip büyümesi için akıllı yatırımlarda bulunulması gerekir. Üniversitenin siyasilerin talepleri doğrultusunda hareket ettiğinin düşünülmesi üniversiteyi rahatsız eder. Bu yatırımların parasını kim veriyor? Devlet hükümet veriyor. Allah razı olsun deyip teşekkür ediyoruz. Devlet bize yatırım yapalım diye bütçe ayırdı. Biz özel gayretlerle bu bütçeyi artırdık” dedi.

Çankırı diğer illere göre CENNET

Çankırı’nın diğer illere göre bir cennet olduğunu hiçbir problemle karşılaşmadan gerek milletvekilleri, gerek valisi gerekse yerel yönetimlerinden her türlü desteği gördüklerini söyleyen Savaş, ’Bizim siyasilerimiz, milletvekillerimiz melek! Bir çok yerde kampus alanı seçimine siyasiler müdahale etmiş. Milletvekilleri 3 kez kampus alanının yerini değiştirmiş. Bu anlamda siyasilerimiz ve şehrin idarecileri bize müdahale etmedi.’’ şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER