banner198

Rektör Savaşdan Akademik Kavun Hediye

Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ve Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek ile birlikte Kızılırmak Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret etti.

Rektör Savaşdan Akademik Kavun  Hediye
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ve Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek ile birlikte Kızılırmak Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret etti.

 

Heyete, Kızılırmak Kaymakamı ile Kızılırmak Belediye Başkanı Bayar Soysal eşlik etti. Yetkililer ilk olarak Kızılırmak Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Öz’ü ziyaret etti. Okul çalışmaları hakkında bilgiler veren Öz, Kızılırmak’ın tarıma uygun bir yapısı olduğunu belirtti. 

 

 

Çankırı Karatekin Üniversitesi Kızılırmak Meslek Yüksekokulu’nun ilk mezunlarını verdiğini belirten Rektör Savaş, Kızılırmak’ta bir tarım havzası oluşturacaklarını söyledi. Kızılırmak’ı ziraat kenti yapmak için çalışmalar yürüttüklerini aktaran Savaş, “Kızılırmak’ta lisanslı çiftçi yetiştirmeyi hedefliyoruz. Yeni Zelanda ile ortak yürüttüğümüz proje çalışmalarımız devam ediyor. Proje kapsamında geçtiğimiz günlerde bir grup yetkili ilçede incelemeler yaptı. Burada yapacağımız çalışmalarda üreticileri de eğiteceğiz, artık Kızılırmak’taki çobanlar bile eğitimli olacak” diye konuştu.

 

 

 

Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz de tarımın ön plana çıkartılması gerektiğini belirtti. Kızılırmak’ın oldukça verimli tarım alanlarına sahip olduğunu ifade eden Filiz, “Burası Çankırı’nın en verimli tarım alanlarının olduğu ilçemizdir. GDO’lar artık tüketicileri tedirgin ediyor ve kendi ihtiyaçlarını gidermek için üretim yapmaya sevk ediyor. Bu anlamda ben kısa süre sonra köylere ve ilçelere göç olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Üniversitenin Rektör Savaş yönetiminde inşallah ikinci dönemine gireceğini söyleyen Filiz, “Çıraklıkla, kalfalığı bir dönemde atlattınız, sizden ustalık döneminde daha büyük projeler bekliyoruz. Yaptığınız çalışmaları takdir ediyoruz ve her zaman arkanızda duruyoruz. Çankırı sizden daha büyük projeler bekliyor” diye konuştu.

Daha sonra yeni dönemde hizmete girmesi planlanan Gıda Analiz Laboratuarı’nı ziyaret eden heyet, laboratuar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Gıda ve toprak analizlerinin yanı sıra bitki analizlerinin de bu laboratuarda yapılacağını belirten Rektör Savaş, laboratuarın yaklaşık 50 bin TL maliyeti olduğunu ve laboratuarın yakın zamanda çalışmalarına başlayacağını söyledi.

 

Okuldaki incelemelerin ardından Araştırma ve Uygulama alanını ziyaret eden yetkililere Rektör Savaş tarafından ‘akademik kavun’  hediye edildi.

 

 

Çankırı Karatekin Üniversitesi Kızılırmak Meslek Yüksekokulu Araştırma ve Uygulama Alanında buğday, çeltik, mısır, kavun, domates, lahana ve çeşitli yeşil bitkiler yetiştirildiğini anlatan Rektör Savaş, alanın yaklaşık 300 dönüm olduğunu ve üretilen ürünlerin döner sermaye aracılıyla değerlendirildiğini belirtti.  İlçedeki üreticilere de yardımda bulunulduğunu ifade eden Savaş, “Bizim ürünlerimize tüm bakımları ve kontrolleri yapılıyor. Bu yüzden ürünlerimizde hiçbir hastalık bulunmuyor. Ürünleri zarar gören çevredeki üreticilerimiz yardım için geliyor ve bilgi istiyorlar. Arkadaşlarımız gidip ürünleri yerinde inceliyor e onlara yardımcı olmaya çalışıyorlar” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER