banner198

Sağlık Ağızda Başlar Projesi Tanıtım Toplantısı Yapıldı

12 ilden biri olan Çankırı da İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizesinde Sağlık Ağızda Başlar projesi tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Sağlık Ağızda Başlar Projesi Tanıtım Toplantısı Yapıldı
banner145

Rehberlik Araştırma Merkezi Salonunda yapılan etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Turgut Ünal ve İl genelindeki İlköğretim okullarının 2. ve 3. sınıf öğretmenleri katıldı.

 

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü ile P&G Tüketim Malları Sanayi A.Ş. arasında imzalanan proje sonrasında pilot il olarak seçilen 12 ilden biri olan Çankırı'da da İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizesinde Sağlık Ağızda Başlar projesi tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Sorumlusu Fatih Kartal, projenin genel bir tanıtımını yaparak, ağız ve diş sağlığının öneminin küçük yaşlarda başlaması gerektiğini, ağız sağlığını korumak için dişlerin en az günde 2 kez fırçalanması gerektiğini” ifade etti.

 

 

2. ve 3. sınıf öğretmenlerin uzaktan eğitim modülü kullanımlarını arttırmayı hedeflediklerini belirten Kartal “İlimizde 2. ve 3. sınıf öğretmeni sayısı 274’dür. Bugün bu modülü kullanan 82 öğretmenimiz var. Bu sayının artmasını temenni ediyoruz” dedi.

 

Sunum sonrasında İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek konuşma yaparak öğretmenlerin verimliliği arttırması konusunda telkinlerde bulundu.

 

Açıklamalar sonrasında Öğretmenlere, öğrencilere dağıtılmak üzere diş fırçası, diş macunu ve diş karnesi teslim edildi. Teslim edilen Ağız Sağlığı setleri sınıf öğretmenlerinin uzaktan eğitim modülünü tamamlamalarının ardından il genelinde bulunan tüm ilköğretim okullarında 28 Mart 2012 tarihinde 2. ders saatinde öğrencilere aynı anda dağıtılacak.

 

2011-2012 yılını kapsayacak bu projenin çocuk yaşlarda aşılanması, bu projeyi proje olmanın dışında hayat boyu önemli kılıyor.  

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER