banner198

Sağlık Bakanlığından ezber bozan tedbir

Sağlık Bakanlığından ezber bozan tedbir

Sağlık Bakanlığından ezber bozan tedbir
banner145

Mayıs ayından buyana 18 kişinin canını alan kenelere karşı yeni tedbirler gündeme geldi. Sağlık Bakanlığı, 10 gün içerisinde 10 bin personel ile kenenin yoğun görüldüğü 20 ildeki üç bin köyde kene kart, eldiven ve broşürden oluşan “ kene seti” dağıtmaya hazırlanıyor.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu, içerisinde Çankırı’nın da bulunduğu illerdeki vatandaşların 4 ay boyunca ciddi koruma tedbirleri uygulamalarını istedi.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu başkanı Mehmet Ali Torunoğlu, Kene ilgili yapılacak en önemli şeyin keneyle teması azaltmak ve kene tutulduğunda acil müdahale etmek olduğunu söyleyerek ezber bozan bir açıklama yaptı. Birinci derece riskli bölgelerde 7 yaşından büyük herkese içinde bir çift eldiven, kene çıkartma kartı ve broşürün bulunduğu kene koruma setleri dağıtılacağını belirtti. Torunoğlu vatandaşlara ayrıca 15’er günlük aralarla 3’er kez eğitim verileceğini ifade etti. Torunoğlu’nun bu açıklamasıyla kenenin sağlık personelince çıkartılması uygulamasının değişip değişmeyeceği ise bilinmiyor.

Öte yandan ülkemizde Kırım Kongo kanmalı ateşi görülen 20 ilde toplam 3 bin köyde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bölgelerde hayvan ilaçlaması yapacak. İlaç üç hafta süreyle kenenin tutunmasını önlerken bakanlık bu ilaçlamayı sezon boyunca 4 kez tekrarlayacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER