banner198

Sağlık reformu insanların yüzünü güldürdü

AK Parti Çankırı Milletvekili Adayları İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, seçim çalışmaları kapsamında başlattığı ziyaretleri bugünde sürdürdü

Sağlık reformu insanların yüzünü güldürdü
banner145

Ak Parti Çankırı milletvekili adayları Av. İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, Özel Karatekin Hastanesi, Çankırı Devlet Hastanesi, Cemalettin Ferruh Kuran Kursu ve İsmail Özdemir Huzur evini ziyaret etti.

Ziyarete Ak Parti İl Başkanı Salim Çivitçioğlu, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Filiz, Kadın Kolları Başkanı Fatma Öztürk ve partililer katıldı.

İlk olarak Çankırı Özel Karatekin Hastanesine giden İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, Karatekin Hastanesinin verdiği sağlık hizmetinin kalitesinden Çankırılılar olarak gurur duyduklarını ifade ederek servislerde yatan hastalara “geçmiş olsun” temennisinde bulundular.

MHP 2. Sıra adayı Hüseyin Yakar’ın babaannesi Saniye Yakar’ı kaldığı odada ziyaret eden milletvekili adayı İdris Şahin “Hüseyin Yakar benim çok sevdiğim bir kardeşimdir” diyerek Saniye Yakar’a geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ak Parti heyetini makamında kabul eden Hastane Genel Müdürü Mehmet Kayabaşı,  hastane ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Genel Müdür Kayabaşı,  “ Karatekin Hastanesi olarak çevre iller başta olmak üzere Tosya gibi ilçelerden gelen hastalara hizmet verdiklerini, hasta sayısını dikkate aldıklarında önceden sağlık hizmeti için Ankara’ya giden hastaların artık Çankırı’ya gelmeye başladığını söyledi.  Kuyubaş,” Çevre il ve ilçelerden gelen hastalar sağlık hizmetinin yanı sıra alışveriş ve yeme ihtiyaçlarını da Çankırı’dan karşılayarak ilimize önemli bir ekonomik katkı sağlıyor. Burada verdiğimiz hizmetle Çankırı’nın adını Türkiye ve Avrupa’ya duyurduk” diye konuştu.

Karatekin Hastanesinin adeta bacasız bir fabrika görevini üstlendiğini ifade eden Şahin, İstanbul’da dahi bu fiziki şartlarda hastanenin bulunmadığını söyledi.  Şahin,” İlimize 1. Sınıf örnek bir müesseseyi kazandırdıkları için hastane yönetimine müteşekkiriz. Allah nasip ederde milletimiz bizi meclise gönderirse, Yapraklı-Tosya arasında yeni bir yol bağlantısı açarak Çankırı-Tosya arasındaki mesafeyi daha da kısaltıp sağlık hizmeti için ilimize gelen insanlarımıza daha iyi bir ulaşım olanağı sağlamak istiyoruz” dedi.  Şahin, bunun yanı sıra Kurşunlu-Korgun arasındaki yolu iyileştirerek insanlarımızın daha rahat bir şekilde Çankırı’ya ulaşmalarını sağlayacaklarının altını çizdi.

Hizmet etmenin en hayırlısının insanlara hizmet etmek olduğunu söyleyen Hüseyin Filiz, Karatekin Hastanesinin insanlara hizmet ederek önemli bir görevi ifa ettiğini vurguladığı konuşmasında özel sektörün içinden gelmiş birisi olarak hangi yatırımcıya sorarsanız sorun ilk şikayet edilen konunun ‘karşılaşılan bürokratik engeller’ olduğunu söyleyeceklerini bildiklerini belirtti. Bürokrasinin özel sektör gibi risk almamasından kaynaklanan bu durumun Ak Parti iktidarı döneminde azaldığını söyleyen Filiz,“Gitmediğin yer senin değildir” diyerek özellikle Çankırı’nın ilçeleriyle ara bağlantı noktaları olan Kızılırmak–Sungurlu, Kurşunlu-Korgun gibi yolların genişletilerek Çankırı’nın cazibe merkezi olmasını sağlayacaklarını anlattı.  Çankırı’nın Çaktaş gibi kötü örneklerden çok çektiğini anımsatan Filiz, “Çankırı insanın ortak iş yapamama sıkıntısının Özel Karatekin Hastanesinin kurulmasıyla aşılmış olduğunu” sözlerine ekledi.

Sağlık reformu insanların yüzünü güldürdü

Daha sonra yeni yapılan Çankırı Devlet Hastanesine geçen Ak Parti milletvekili adayları ve beraberindekiler hastanedeki odaları tek tek gezerek hastalara geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Hastalara gül dağıtan milletvekili adayları hiç kimseden hastane ve verilen hizmetlerle alakalı şikayet duymadıklarını, hastanede bile insanların yüzünün gülüyor olmasının Ak Parti iktidarının sağlık reformunun başarıya ulaştığının önemli bir göstergesi olduğunu gördüklerini belirttiler.    

Şahin,” Bu ülkenin çimentosu inanç değerlerimizdir”

Diyanet İşleri Başkanlığı Çankırı İl Müftülüğüne bağlı Cemalettin Ferruh Kuran Kursunu ziyaret eden Şahin ve Filiz burada hafızlık eğitimi alan seksene yakın erkek öğrenciyle bir araya geldi.

Şahin, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada “Allah’ın lafzını okumak güzel bir eylemdir. Bu tür müesseselerin Çankırı’da faaliyet gösteriyor olması bizim için oldukça gurur verici bir durum. Bu tesisin ilimize kazandırılması sırasında, il başkanı olarak bakanlık nezdinde temaslarda bulunduk ve önemli bir katkımız oldu. Sizin içinizden çıkan biri, sizi başbakan olarak temsil ediyor. İmam Hatip Mezunu bir başbakanın temsilcisi olarak bu ülkenin çimentosunun inanç değerlerimiz olduğunu biliyoruz. Bu müesseseye hayat veren siz hafız kardeşlerimi saygı ve muhabbetle selamlıyorum” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Ak Parti milletvekili adayı Hüseyin Filiz, “bu mekanlar sizin gibi gençlerle hayat buluyor. Siz gönül erleri Allah dostları iman erlerisiniz. Sizler gelecekte Vali, mühendis olacaksınız ve sizin gibi insanların gücüyle ülkemiz daha da büyüyecek” dedi.

Şahin ve Filiz daha sonra İsmail Özdemir Huzur evi ve eski Devlet Hastanesine geçerek burada yatan hasta ve yaşlılarla sohbet etti.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER