banner198

Şahin, TBMM de gazetecilere açıklamalarda bulundu

Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Sözcüsü İdris Şahin, TBMM de gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Şahin, TBMM de gazetecilere açıklamalarda bulundu
banner145

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Sözcüsü İdris Şahin, TBMM'de gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Sözcüsü İdris Şahin, Ekim ayının başında ilk olarak eski Başbakanlardan Tansu Çiller ile dönemin medya patronları ve gazetecilerinin dinleyeceğini söyledi.

Bu isimleri eski Başbakanlardan Tansu Çiller, Aydın Doğan, Turgay Ciner, Dinç Bilgin, Fatih Çekirge, Zafer Mutlu, Ertuğrul Özkök ve o günlerde isimleri gündemde olan bazı gazeteciler olarak belirtti. 

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Sözcüsü İdris Şahin, sözlerinde şunları kaydetti: 

"Bir kısım arkadaşlarımızla birlikte şu ana kadar resmi kurumlardan gelen bilgi ve belgeler ışığı altında bundan sonraki süreç içerisinde komisyonumuzda ki uzmanların neler yapacağının bir sefer daha yol haritasını belirledik. Özelliklede sizlere de daha önce ifade ettiğimiz gibi alt komisyon başkanımız ve diğer arkadaşlarımızla birlikte dinlenmesine karar verilen isimlere davetiyeleri çıkartılma hususu vardı. Bununla ilgili olarak da toplam altı kategoride dinlenecek olan isimleri tespit ettik. 

Meclisin erken açılıp açılma ihtimalinin ne olduğu henüz net değil ama erken açılma durumunda da dinleyeceklerimizi altı kategori halinde dinleyeceğiz. Ekim'in başından itibaren dinlenecek tüm isimlere dair de davetiyelerimizi bugün itibarı ile arkadaşlarımız dinlenecek gün ve saatini de belirtmek kaydıyla belirledi. Dinlenecek olan isimleri çoğunlukla TBMM'de dinleyeceğiz. Bazı durumlarda İstanbul'da da dinleme durumu olabilir. Yine cezaevinde olan tutukluları da cezaevlerinde dinlemek suretiyle dinlemelerimizi gerçekleştireceğiz. 

Bunun haricinde özellikle resmi kurumların büyük bir çoğunluğundan ciddi anlamda bilgi ve belgeler geliyor. Bununla ilgili de komisyonumuzda bulunan uzman arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapıyor. Aşağı yukarı tüm komisyonlar ve alt komisyonların rapor yazım aşamasına geldiğini ifade edebilirim. Ama bizim 28 Şubat alt komisyonu olarak da bir farklılığımız var çünkü dinleyeceğimiz kişi sayısı fazla olması sebebiyle öncelikle bu dinlemeler sonrasında raporlama işlemlerinin yapılmasını kararlaştırdık. Önce dinleyeceğiz ve daha sonra raporlarımızı oluşturacağız." 

Komisyon Sözcüsü İdris Şahin, 28 Şubat alt komisyonunun, toplamda 90'ın üzerinde kişiyi dinleyeceğini sözlerine ekledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER