banner198

Şahin'e yönelik kumpas iddialarını güçlendiren gelişme

Çankırı'da FETÖ'nün iş adamları yapılanmasına yönelik Çankırı Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 2. duruşmasında çarpıcı ifadeler yer aldı.

Şahin'e yönelik kumpas iddialarını güçlendiren gelişme
banner145
Çankırı'da FETÖ'nün iş adamları yapılanmasına yönelik Çankırı Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 2. duruşmada çarpıcı ifadeler yer aldı. İddianamenin bir bölümünde yer alan Aydın Demiröz'ün Şahin'in aleyhine verdiği  ifadesi asılsız çıktı.


TBMM 24. Dönem Ak Parti  Çankırı Milletvekili İdris Şahin'in de sanık olarak yer aldığı davada,  İl Kültür Müdür Yardımcısı  Aydın Demiröz tanık olarak dinlendi.


Özellikle Demiröz'ün Emniyet ifadesinde geçen mesnetsiz iddialarından dolayı başsavcılık iddianamesinde suçlandığını söyleyen Şahin, Demiröz'ün verdiği ifadede CHP Milletvekili Ali Haydar Öner'e danışmanlık yaptığını söylememesinin oldukça manidar olduğunu söyledi.


- Ak partili bakan bile suçlandı-

Mahkeme hakimi tarafından Demiröz'ün emniyet ifadesinde, eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve bir grup eski milletvekilinin aileleri ile birlikte İdris Şahin tarafından Yıldıztepe'de ağırlandığı pikniği FETÖ toplantısı olarak aktarmasının neye dayandırdığı sorulması üzerine; Demiröz sokakta konuşulan  duyumlara dayandırdığını, her hangi bir somut delili yada bilgisinin olmadığını söyledi.


- Emniyet ifadesi ortalığa saçıldı-

Aydın Demiröz'ün  6 sayfalık emniyet ifadeleri ortalığa karıştıracak cinsten. Bir dönem özel kalem müdürlüğünü yaptığı Vali Vahdettin Özcan'a 'emir eri' benzetmesi yapan Demiröz, valilik makamında gerçekleşen meşru görüşmeleri  gizli bir terör toplantısıymış gibi  lanse etmiş. Ak Parti eski İl Başkanı Salim Çivitçioğlu'nu 'kirli işlerin adamı' olarak değerlendiren Demiröz, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Osman Karadeniz'i ise  Şahin'in enformasyon işlerini yapan kişi olarak belirttiği ortaya çıktı. Demiröz, Şahin'in kendisini Valilik Özel Kalem Müdürlüğü görevinden aldırdığı iddiasını da yineliyor.


- Altında siyasal yada kişisel bir hesaplaşma mı var?-

Çankırı eski Valisi Vahdettin Özcan,  Ak Parti eski Milletvekili Şahin başta olmak üzere, bazı bürokratlar,  Çankırı AK Parti teşkilatında görev yapan eski üst düzey siyasetçilerin  genelini suçlayan Demiröz'ün ifadesini somutlandıramaması, siyasi yada kişisel  bir hesaplaşmanın FETÖ kılıfı altında yapıldığı şüphesini kuvvetlendiriyor.

Öte yandan Oda TV, Ulusal Kanal, Aydınlık gazetesi gibi sol yayın grupları bir dönem özellikle İdris Şahin ve Vahdettin Özcan'ı hedef alan spekülaltif yayınları ile dikkat çekmişti.


Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2017, 01:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
Murat baş
Murat baş - 7 yıl Önce

Aydin demiröz adam gibi adam bu dediklerinin hepside doğru zamanında güc yetmiyordu parelelcilere

SIRADAKİ HABER