banner198

Saldırıya uğrayan Doktor Çankırı Postasına konuştu

Acil Servis Doktoru Tunç Garip, muayene ettiği hastası tarafından yapılan kalemli saldırıyı Çankırı Postasına anlattı

Saldırıya uğrayan Doktor Çankırı Postasına konuştu
banner145

Çankırı Devlet Hastanesi Acil Servis Polikliniğinde görevli Doktor Tunç Garip, muayene ettiği hastası tarafından yapılan saldırıyı Çankırı Postasına anlattı.

 

Saldırıyı gerçekleştiren M.Ö ile ertesi gün sokakta karşılaşan Doktor Garip’in başına gelen talihsiz olay, yurdumuzda insan hayatına verilen değerin tirajı komik bir göstergesi niteliği de taşımakta.

-KALEMİ BOĞAZIMA SAPLADI-

Olayın şokunu halen üzerinden atamadığını ifade eden Dr. Tunç Garip, “Akşam 17.30 sıralarında göğüs ağrısı şikayetiyle servise gelen M.Ö’ nün gerekli tetkik ve tahlillerini aldıktan sonra her hangi bir bulguya rastlayamadım. Hastamın şikâyetinin devam etmesi üzerine, yanlış tanı koymuş olabilirim düşüncesiyle akciğer filmi olmak üzere ikinci defa tahlillerini aldım. Yine her hangi bir bulguya rastlamadım. Kırk beş dakikalık gözlem sırasında iki defa kendisini kontrol ettim. Daha sonra içeri gelen hastanın arkadaşı beni tehdit etti ve bana küfür etti. Bu sırada acilde bulunan bayan hastalar edilen küfürlerden rahatsız oldular ve acil servisten çıktılar. Güvenliği çağırdım. Ardından kendi sandalyeme oturttuğum M.Ö. sırtım ona dönükken bu sırada masadan aldığı bir kalemi boğazıma sapladı. Sanırım Arkadaşlar sarhoştu” diye konuştu.

-HASTALARIMA GÜLER YÜZLÜ VE NAZİK DAVRANIRIM

Hastası tarafından boğazına saplanan kalemin birkaç santim daha aşağıya gelmesi halinde şahdamarının kesilebileceğini, bu yüzden ölümün eşiğinden döndüğünü belirten Garip, “Hastalarıma gayet iyi ve güler yüzlü davranıyorum. Kendimi vicdani olarak sorguladığımda, bu olayda en ufak bir kusurumu bulamadım. Yaptığım müdahale yöntemini arkadaşlarımda anlattım. Hepside benim tıbbi davranışımı doğru buldu.” dedi.

 

 -ÇALIŞMA ŞEVKİM KIRILDI

tuncgarip Yazı İşleri Müdürümüz Ercan Şeker’e samimi açıklamalarda bulunan Dr. Tunç Garip, Acil Servis Doktorları olarak zor şartlar altında hizmet verme gayretinde olduklarını söyledi. Çankırı’ya bir ay önce gelen ve dört pratisyen hekim arkadaşıyla acil serviste büyük özveriyle çalıştıklarını ifade eden Garip,”Pazar günü 24 saatlik nöbetten çıkmıştım. Akşam tekrar nöbete geldiğimde menfur saldırıyla karşılaştım.” diye konuştu.   

Bu saldırıdan sonra mesleğe olan şevkinin kırıldığını vurgulayan Garip, “Altı aylık evli olduğum eşim ve benim psikolojim bozuldu. Şu an görevimden istifa etmeyi dahi düşünüyorum.” demekte.

 

-ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK DOLAŞIYOR

Dava sürecini de aktaran Garip, “Polis tarafından gözaltına alınan zanlı M.Ö (27), ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcısının talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Saldırıyı gerçekleştiren M.Ö ile ertesi gün sokakta elini kolunu sallaya sallaya gezerken rastladığıma güleyim mi, yoksa ağlayayım mı? Siz kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Ancak, başıma gelen bütün bu olanlardan sonra davamdan kesinlikle vazgeçmeyeceğim”demekte.

 

-SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÖNELİK ŞİDDET ARTTI

Son olarak Türkiye’nin her yerinde sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin arttığını ifade eden Garip,” Bundan beş altı yıl öncesine kadar doktorlarda hastaya karşı üslup yönünden eksiklik vardı. Şu an ise biz doktorlar olarak hastalarımıza karşı son derece nazik yaklaşmamıza rağmen bu tür üzücü saldırılar oluyor. Yetkililerin bir an önce tedbir almalarını istiyorum” şeklinde konuştu.

 

-VALİ ÖZCAN TELEFONLA ARADI

Bu konuda davanın takipçisi olmayacaklara asla hakkını helal etmeyeceğini söyleyen Tunç Garip, “Saldırı sonrasında Çankırı Valisi Vahdettin Özcan’ın telefonla kendisini aradığını. İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakoç ve Devlet Hastanesi Başhekim Fatih Esad Topal’ın kendisini ziyaret ederek yakından ilgilendiklerini ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER