banner198

Savaş: “Her şeyi yapabilecek potansiyeliniz var”

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş Çankırı Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin Kariyer Günleri programına katıldı.

Savaş: “Her şeyi yapabilecek potansiyeliniz var”
banner145
Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Çankırı Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin Kariyer Günlerinde yaptığı konumada şehrin önemli bir yarasına barmak bastı. Rektör Savaş, şehirde kiraların yükseldiğinden yakındığı  konuşmasında ev sahiplerine seslenerek kendilerine yardımcı olunması çağırısında bulundu. 


Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin genç bir üniversitesi olmasına karşın kısa sürede büyük aşamalar kaydettiğini belirten Rektör Savaş, “Üniversitemiz kısa zamanda önemli işler yaptı ancak mekan sıkıntımız yüzünden pek çok çalışmamız beklemekte. Mekan sıkıntımızı aşabilmek amacıyla yepyeni bir kampus inşa ettik. Uluyazı Kampüsü ile yaşadığımız mekan sıkıntısını aşarak çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz” dedi.

 

Öğrencilerin yaşadığı barınma sorununa da değinen Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, “Üniversitelerin yurt yapma yetkisi maalesef bulunmuyor. Ancak yeni kampüsümüzde 1100 kişilik yurdumuz hizmete hazır. Bu konuda özel sektöre daha fazla sorumluluk düşmekte. Üniversitenin faaliyete geçmesinin ardından şehirde de kiraların yükseldiği gerçeği de karşımızda duruyor. Bu noktada ev sahiplerinden bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu. 

 

“Azim ve istek tek başına yeterli değil”

 

“Her şeyi yapabilecek potansiyeliniz var” şeklinde öğrencilere hitap eden Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, “Her biriniz ayrı bir değersiniz. Size düşen ‘ben yaparım’ diyerek yapmaktır. Özgüveninizi kaybetmeyin. Fakat azim ve istek tek başına yeterli değil. Hedeflerinize ulaşmak için programlı ve disiplinli çalışmanız gerekli. Çalışmadan hiçbir şey olmaz.” şeklinde konuştu.  

 

Programın sonunda öğrencilerin soruların cevaplayan Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş’a Çankırı Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Soydan tarafından teşekkür plaketi verildi.   

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2014, 02:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER