banner198

Seçimle geldi, tüzükle gidiyor

Tüzük gereği Merkez İlçe Başkanlığına bir daha daha aday olamayan Hüseyin Boz, Çankırı Postasına özel açıklamalarda bulundu.

Seçimle geldi, tüzükle gidiyor
banner145

Ak Parti’nin kuruluşundan sonra, atamayla Merkez İlçe Başkanlığına getirilen Hasan Korkmaz’dan sonra, Merkez İlçe 1. Olağan Kongresinde bayrağı eline alan Hüseyin Boz, 10 yıllık süreç içerisinde 6 il başkanı, 7 milletvekili ile çalışarak kırılması zor bir rekora imza attı.

 

ÇANKIRI POSTASI Bugün yapılacak Merkez İlçe Kongresiyle tüzük gereği merkez ilçe başkanlığı sona eren ve 2003 yılında başladığı merkez ilçe başkanlığı görevini üç dönem sürdüren Hüseyin Boz, Çankırı Postası’na özel açıklamalarda bulundu.Hüseyin Boz, “Ceketimle geldiğim gibi, ceketimle gidiyorum” diyerek yol arkadaşlarından helallik istedi.

 

Zorlu bir süreçten geçerek bu günlere geldiğini belirten Hüseyin Boz, “10 yıl boyunca güçlü bir siyasi partinin merkez ilçe başkanı olarak görev yapmak zahmetli ve çileli bir yoldu. Tabi bu yol, bize hayata dair şeyler kazandırdı. Bu yol; pişmemizi, tecrübe kazanmamızı sağladı. Gittiğim yolda asla pişman olmadım. Şunu özellikle vurgulamalıyım ki, ‘kimse o koltukta bir menfaati olmasa boşuna oturmaz’ diyenler olursa açıkça söylemeliyim; ceketimle geldim, ceketimle gidiyorum. Kırdıklarım mutlaka olmuştur. Haklarını helal etsinler. Bütün bu yolda emeği geçen kardeşlerime teşekkür ediyorum. Onlar olmasa ben burada olamazdım. Teşkilatımla hep birlikte bu süreci götürdüm. Partimin başını öne eğecek ve adına halel getirecek bir şey yapmadım. Herkes hata yapabilir. Ben siyasete 27 yaşımda başladım. Şimdi 38 yaşımdayım ve ben bu saçları Ak Parti'de ağarttım” dedi.

 

Hüseyin Boz; “İlçe Başkanlığım bugün bitiyor. Farklı yerlerde de görev alabilirim. Kızmak, darılmak asla yok. Bu partinin çaycılığını dahi verseler o görevi de yapmaya hazırım. Ak Partili geldim, Ak Partili olarak gideceğim" diye konuştu.

 

On yıl merkez ilçe başkanlığı koltuğuna  emek veren bir isim olarak, bu koltuğu Çankırılı hafız bir arkadaşına devretmekten gurur duyduğunu belirten Boz, "İnşallah arkadaşımda aynı çizgide adımlar atacaktır. Ben her zaman perde arkasında, kapının arkasında ki süpürge oldum. İnsanların haklarını elimden geldiğince sonuna kadar kovaladım” şeklinde konuştu

 

Başkanlığı döneminde unutamadığı iki anısını paylaşan Hüseyin Boz; “Atkaracalar’ın bir köyünde otobüsle anons girdim. 2002 Kasım ayı seçim çalışmasıydı. Güz günü ihtiyar sakallı bir hacı amca elinde bastonuyla oturmuş ağlıyordu. Sordum niye ağlıyorsun? İhtiyar amca; ‘Benim yaşım 80’i geçiyor. Cenab-ı Hak canımı aldı alacak. Ben sadece Recep Tayip Erdoğan’ı Başbakan iken, iktidarda iken görmek için Allah’tan ömrümün uzamasını diliyorum’ demişti.

 

Yine başka bir köyde amblemimizi tanımayan köylüler; ‘Biz Recep Tayyip’e oyumuzu vereceğiz. Boşuna köyümüze gelmeyin’ diyerek, Erdoğan’ın adamlarını köyden kovmuşlardı.

 

Son belediye seçimlerinde ise Deveciler’de bir ev toplantısına davet edildik. Gittik, mahallenin yolları felaket derecede çamur. Tabi biz bu yüzden bizi perişan edecekler diyerek çekinerek girdik içeriye. Evde 25 mahalle sakini toplanmış ve bize bununla ilgili söz dahi etmediler. Çamurun içerisine girdik, orada bile blok oy çıktı. Vatandaşımız Başbakana inanıyor ve gerisinin teferruat olduğunu düşünüyor.

Son seçim çalışmasında iktidarda olan bir parti olarak, ‘Siyasetçileri bu köye sokmayız!’ yerine, ‘Bizim köye de neden gelmediniz?’ sorularıyla karşılaştık. Bunlar mutluluk verici şeyler. Hakikaten Ak Parti güzel işler yapmaya devam ediyor. Bundan sonra ki seçimlerde Türkiye’de %55, Çankırı’da %70 üstünde oy alırız diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER