banner198

SEDİR AĞAÇLARI KURTARILIYOR

Karayolu üzerinde yapılan düzenlemeler sebebiyle yol ortasında kalan ağaçlar, ağaç sökme makinesi ile sökülerek şehrin muhtelif yerlerine dikildi.

SEDİR AĞAÇLARI KURTARILIYOR
banner145

Çankırı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, karayolu üzerinde yapılan yeni düzenlemeler sebebiyle yol ortasında kalan ağaçları, Keçiören Belediyesi’nden getirilen ağaç sökme makinesi ile sökerek şehrin muhtelif yerlerine dikti.

 

Çankırı-Kastamonu karayolu güzergahında, Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan 11.4 km. uzunluğundaki şehir içi geçiş projesi kapsamında devam eden çalışmalar sonucu ekseninin kayması nedeniyle kaldırım ve refüjlerde ekonomik ömrünü doldurmuş olan ağaçların yanı sıra genç sedir ağaçlarının da kaldırılma zarureti ortaya çıkmıştı. Karayolları müteahhitinin niteliksiz ağaçların kaldırılması Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin gözetiminde gerçekleştirilirken, diğer yandan da ağaç sökme makinesi temini için gerekli çalışmalar başlatıldı. Keçiören Belediyesi’nden sağlanan ağaç sökme makinesi ile sökülüp farklı yerlere dikilmesi mümkün olan sedir ağaçları titizlikle uzman ekiplerce  sökülerek kent içindeki muhtelif bölgelere dikimi yapıldı.

 

 

Çankırı’da bulunmayan ağaç sökme makinesi için Keçiören Belediyesi ile temasa geçen Park ve Bahçeler Müdürlüğü diğer yandan da önümüzdeki günlerde Ankara Büyük Şehir Belediyesi’nin ağaç sökme makinesini de getirterek daha fazla ağacın kurtarılması için büyük çaba sarf ediyor. Ağaç sökme makinesi öncelikle sökülecek ağacın dikileceği yeri kazıyor ve daha sonra büyük bir dikkatle ağacın köküne zarar vermeden sökümü yapılıp, nakli yapılarak açılan çukura dikimi gerçekleştiriliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER