banner306
banner198

Sefa Sevinçtekin yoğun bakımda uykuda!

Dün kapalı yüzme havuzunda yaşanan talihsiz olayla birlikte Bolu İzzet Baysal Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılan Sefanın durumu kritik...

Sefa Sevinçtekin yoğun bakımda uykuda!
banner145

Kapalı yüzme havuzunda boğulan 14 yaşındaki Sefa Sevinçtekin’in kalbi durdu. Yapılan müdahaleyle kalbi çalıştırılan Sefa Sevinçtekin, 112 ambulans helikopteri ile Bolu’daki İzzet Baysal Araştırma ve Uygulama Hastanesine götürülerek yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Dün arkadaşlarıyla şehirdeki kapalı yüzme havuzuna giren Sefa Sevinçtekin, sığ bölümde yüzerken, havuzun derin kısmında yüzen arkadaşlarının yanına gitmek istedi. Bir anda çırpınmaya başlayan Sefa Sevinçtekin kendinden geçti. Havuzdaki görevliler Sefa Sevinçtekin’i sudan çıkartarak ilk müdahalede bulunurken, 112 Acil’den yardım istedi. Gelen ambulansla Çankırı Devlet Hastanesine kaldırılan Sefa Sevinçtekin’in duran kalbi yeniden çalıştırıldı. Burada yoğun bakım ünitesi olmaması nedeniyle Sefa Sevinçtekin’in, İzzet Baysal Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edilmesine karar verildi. Komada olan Sefa Sevinçtekin’in karayolu ile getirilmesinin sakıncalı olması nedeniyle Sağlık Bakanlığına ait 112 hava ambulansı istendi ve gelen ambulansla Bolu’ya nakledildi.

 

HALEN YOĞUN BAKIMDA UYKUDA!

İstanbul Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 60. Yıl Sarıgazi İlköğretim okulunda önümüzdeki yıl 8. sınıfa devam edecek olan Sefa Sevinçtekin’in dayısı Elmalık Belediye Başkanı Ömer Sevinçtekin, gazetemize yaptığı açıklamada “Dün gece saat 24.00’den itibaren yoğun bakımda uyutulmakta! Halen uyku devam ediyor! Dualarımız onunla! Durum anladığım kadarıyla ciddi!” dedi.

 

İzzet Baysal Araştırma ve Uygulama Hastanesinde görevli Dr. Muharrem Uztetik, Sefa Sevinçtekin ile ilgili olarak yoğun bakım ünitesine alındığını, sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu açıkladı.

 

Fotoğraf 1: Sefa Sevinçtekin Bolu İzzet Baysal Araştırma ve Uygulama Hastanesine girişte (kaynak: iha)

Fotoğraf 2: Sefa Sevinçtekin Bolu İzzet Baysal Araştırma ve Uygulama Hastanesine giderken ambulansta (Foto: bolununsesi.com)

Fotoğraf 3: İlk müdahale sonrası Bolu'ya sevki sırasında Çankırı Devlet Hastanesi Acil çıkışında...

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304