banner198

Şehit Haberi bile Davul Zurnalı Eğlenceyi Engelleyemedi

Şehit Haberi bile Çerkeş’teki Davul Zurnalı Eğlenceyi Engelleyemedi

Şehit Haberi bile Davul Zurnalı Eğlenceyi Engelleyemedi
banner145

Çerkeş’in MHP’li Belediyesince düzenlenen 12.Pir-i Sani Hazretlerini Anma, Bal Kültür ve Hayvancılık Festivali, şehit haberlerine rağmen programda her hangi bir değişiklik yapılmadan son hızıyla devam etti.

 

Bölücü terör örgütünün hain bombalı saldırısıyla ülke insanına Ramazan Bayramı adete zehir olurken, Çankırı aynı gün Uludere’den gelen ve göreve giderken devrilen araçta şehit düşen Kurşunlulu Jandarma Uzman Çavuş Murat Ustaoğlu’nun şahadet haberiyle sarsıldı.

 

Gündeme bomba gibi düşen şehit haberi başta Çankırı olmak üzere Kurşunlu’yu yasa boğarken aynı günün akşamında Çerkeşte 2.Pir-i Sani Hazretlerini Anma, Bal Kültür ve Hayvancılık Festivali’nin ilk gün programında yer alan  “Türkü Şiir Türkiye Kültür Sanat Topluluğu Görsel Şöleni”, horonlu,  davullu, zurnalı şekilde son hızıyla devam etti.

 

Çerkeş Festivalinde şehitlerimizin oluşu nedeniyle eğlence ve konser kısımlarının programdan çıkartılmaması, başta Çerkeş olmak üzere sosyal medyada büyük tepki topladı.

 

Çankırı Valiliği Programından Yaran Gösterisini Çıkarttı

Öte yandan aynı şekilde bu konuda duyarlılık gösteren Çankırı Valiliği, bir gün önceden yaptığı yazılı açıklama ile 23 Ağustos Atatürk’ün Çankırı’ya Gelişlerinin 87.Yıldönümü nedeniyle düzenlenen programda değişikliğe giderek Anıt Alanında yapılması planlanan Yaran Gösterisini iptal etti. Valilik, "Ülkemizin doğusunda meydana gelen terör saldırıları ve Şırnak ili Uludere ilçesinde meydana gelen Askeri aracın devrilmesi sonucu Şehitlerimizin oluşu nedeniyle Yaran Gösterisini programdan çıkarttığını" açıklamıştı.

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER