banner198

Şehit Polis Memuru bugün Kale köyünde defnedilecek

Ehliyetsiz bir sürücünün araçla çarpması sonucu şehit olan Çankırı Kale köyü nüfsuna kayıtlı hemşerimiz polis memuru İrfan Çimenoğlu bugün son yolculuğuna uğurlanıyor.

Şehit Polis Memuru  bugün Kale köyünde defnedilecek
banner145

Ehliyetsiz bir sürücünün araçla çarpması sonucu şehit olan Çankırı Kale köyü nüfsuna kayıtlı hemşerimiz polis memuru İrfan Çimenoğlu bugün son yolculuğuna uğurlanıyor.

 

Ankara'da dün akşam görev yaparken 17 yaşındaki ehliyetsiz bir sürücünün araçla çarpması sonucu şehit olan evli ve bir çocuk babası olan polis memuru İrfan Çimenoğlu (41) için Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Şehit polisin eşi Yasemin ve 8.5 yaşındaki kızı Seval, tören boyunca gözyaşı döktü.

 

Doğukent Caddesi üzerinde dün gece rutin trafik uygulaması gerçekleştiren polis ekipleri, durumundan şüphelendikleri bir otomobile 'dur' ihtarında bulundu. Ekiplerin 'dur' ihtarına uymayan araç, uygulama noktasında görevli polis memuru İrfan Çimenoğlu ile noktadaki bir araca çarparak kaçtı. Ağır yaralanan polis memuru Çimenoğlu, kaldırıldığı Özel Güven Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

 

BABASI TESLİM ETTİ

 

Olay sonrası kayıplara karışan araç için polis ekipleri geniş çaplı araştırma başlattı. Yaklaşık 3 saat süren araştırma sonucu 17 yaşında olduğu belirtilen zanlı B.Y. Kahire Caddesi 551. Sokakta bulunan Muratcan Apartmanı'ndaki evinde yakaladı. Zanlının kullandığı 34 FC 5141 plakalı aracın babası Fahrettin Y.'nin şube müdürü olarak çalıştığı bankaya ait olduğu öğrenildi. Polis memurunun ölümüne yol açan araç, apartmanın park alanında ele geçirildi. Ön camı ve sağ dikiz aynasının kırık olan araç, yapılan ilk incelemenin ardından çekici ile emniyet müdürlüğüne götürüldü. Gözaltına alınarak Çocuk Şubesi'ne teslim edilen zanlı B.Y.'nin Sancak Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi olduğu kaydedildi. Ankara'da bir bankanın şube müdürü olduğu öğrenilen zanlının babası Fahrettin Y.'nin olay sonrası polisi arayarak durumu anlattığı ve oğlunu kendi elleriyle polise teslim ettiği öğrenildi. Zanlı B.Y.'nin kullandığı aracın ise banka şubesine ait olduğu ve zanlının şube müdürü olan babası Fahrettin Y'ye tahsis edildiği kaydedildi.

 

POLİSE TÖREN

 

Şehit olan polis memuru İrfan Çimenoğlu için Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törene Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa İlhan, Ankara Emniyet Müdürü Vekili Turan Aksoy, üst düzey emniyet mensupları ile şehit polisin ailesi ve çalışma arkadaşları katıldı.

 

Tören saygı duruşu ve dua okunmasının ardından sona erdi. Şehit polis İrfan Çimenoğlu'nun cenazesi memleketi Çankırı Ilgaz İlçesi Kale Köyü'ne gönderildi. Çimenoğlu'nun bugün ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verileceği öğrenildi. Törene katılan şehit polisin eşi Yasemin ayakta durmakta güçlük çekerken, eşinin Türk Bayrağı'na sarılı tabutunu öperek gözyaşı döktü. Bu arada şehit polisin 8.5 yaşındaki kızı Seval ise tören boyunca gözyaşı döktü, Seval'i bayan polis memurları teselli etmeye çalıştı. Öte yandan hakkında tutuklama kararı çıkan ve şuan İbni Sina Hastanesi'nde tedavi gören Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in törene çelenk göndermesi dikkat çekti.

 

ZANLI GÖZALTINDA

 

Doğukent Caddesi üzerinde 'önleyici hizmet kapsamında' arama yapan polis memuru Çimenoğlu'nun ölümüne sebep olan 17 yaşındaki B.Y. gözaltına alındıktan sonra Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Ehliyeti bulunmayan zanlı B.Y.'nin polisteki ilk ifadesinde çok pişman olduğunu belirterek, "Arabayı babamdan habersiz almıştım, polisi görünce panikledim. Araç babamın çalıştığı bankaya ait. Bu nedenle panik yaptım. Kaçmak istedim, polise çarptığımı sonradan fark ettim" dediği öğrenildi. B.Y.'nin Çocuk Şubesi'ndeki ifadesinin ardından bugün Adliye'ye sevk edileceği belirtildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304