banner306
banner198

Şehit Ustaoğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı

Jandarma Uzman Çavuş Murat Ustaoğlu, Çankırı’nın Kurşunlu ilçesi Sumucak köyünde son yolculuğuna dualar ve gözyaşları eşliğinde uğurlandı.

Şehit Ustaoğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı
banner145

Şırnak’ın Uludere ilçesinde askeri servisin devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Murat Ustaoğlu doğum yeri olan Çankırı’nın Kurşunlu İlçesine bağlı Sumucak Köyü’nde gözyaşları ve dualar eşliğinde toprağa verildi.

 

Sabahın erken saatlerinden itibaren İstanbul, Ankara ve Çankırı’dan gelen vatandaşların doldurduğu Sumucak Köyü, şehit cenazesi ile tarihi günlerinden birini yaşadı. Türk bayraklarıyla süslenen köyde teröre tepki yağdı.

 

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Ak Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Ankara Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Musa Çetin, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, askeri ve mülki erkan ile kalabalık bir vatandaş topluluğunun hazır bulunduğu törende, "Bayrak inmez, vatan bölünmez" “PKK Mecliste” “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları atıldı.

 

Köy meydanında yapılan törende anne Gülsüm ve baba Cengiz Ustaoğlu ile kardeşleri Ayşe, Nefise, Mesut, Ali ve Umut ayakta güçlükle durabildiler.

27 yaşındaki uzman çavuş Murat Ustaoğlu’nun biyografisinin okunduğu törende zaman zaman bölücü terör örgütü aleyhine sloganlar atıldı.

 

Kılınan cenaze namazının ardından askeri bando eşliğinde cenaze aracına konarak tekbirler eşliğinde köy mezarlığına götürülen Ustaoğlu’nun naaşı, ‘can verme uğruna erenlerin’ gölgesinde yattığı ay yıldızlı bayrağın altında ebedi istirahatgahına defnedildi. 

 

 

Jandarma Uzman Çavuş Murat Ustaoğlu’nun Yaşam Öyküsü

1985 doğumlu Jandarma Uzman Çavuş Murat Ustaoğlu, 2009 yılında Foça’da aldığı Uzman Çavuşluk eğitimiyle başlamıştı askerlik hayatına.

 

Daha önceki görev yeri Hatay Taburundan daha bir ay önce gelmişti Şırnak Uludere Komanda Taburuna.

 

En büyük hayali bir araba almaktı, o hayalini geçen yıl gerçekleştirmişti. Belki de duymadığımız, bilemediğimiz nice hayalleri vardı.

 

Belki kardeşlerini okutacak, iş kurmalarına yardım edecek, sevecek, evlenecek, çoluk çocuğa karışacaktı. Ama olmadı!. Olamadı.

 

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Murat Ustaoğlu, bizler ‘yatağımızda rahat uyuyalım’ diye silah başında görev yaparken şehit düştü. Geride vatana emanet ettiği Annesi Gülsüm’ü, Babası Cengiz’i, kardeşleri Ayşe, Nefise, Mesut, Ali ve Umut’u bırakarak gitti.

 

Şehidimizin ruhu şad olsun…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotoğraf 1-2-3: Cep telefonuyla çekilen bu fotoğraflarda Şehit Uzman Çavuş Murat Ustaoğlu, devreleriyle birlikte 22 Nisan 2009 tarihinde Foça’ya Uzman Çavuş talimgahına eğitim için giderken görülüyor.

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304