banner198

Şehitleri Anma Günü Çankırı da Törenlerle Kutlandı

Çanakkale Deniz Zaferinin 97. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü Çankırıda törenlerle kutlandı.

Şehitleri Anma Günü Çankırı da Törenlerle Kutlandı
banner145

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü Çankırı'da törenlerle kutlandı.

 

Etkinlik kapsamında Çankırı Şehitliği'nde çelenk sunma töreni düzenlendi. Çankırı ValisiVahdettin Özcan, Garnizon Komutanı Vekili J.Alb.Şakir Uslu,  Belediye Başkan VekiliRafet Alemdar, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Yüksel Teke ve Muharip Gaziler Derneği Başkanı İsmail Tuna Şehitler Anıtı'na çelenk koydu. Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, saygı atışı yapıldı.

 

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Piyade Üsteğmen Görkem Yatin yaptı.

 

Şehitlik Özel Defteri'ni imzalayan Vali Özcan, deftere şunları yazı:

"Tıpkı bugün olduğu gibi, burayı her ziyaret edişimizde, Kutsal Kitabımızın Siz Kahraman Evlatlarımız için “Şehitler Allah’ın Sevgili Kullarıdır, Allah Katında diridirler, fedakarlıkları boşa çıkarılmayacak, cennete konulacaklardır” emri gelir.

Milletimizin ölüm-kalım savaşında, Çanakkale’de en çok şehit veren İllerden olanÇankırı’mızın Kahraman Evlatları! Milletimizi Sizleri unutmayacak; Aziz Hatıranızı ebediyete kadar yaşatacaktır."

 

Çankırı Şehitliği'nde gerçekleşen çelenk sunma töreninde, şehit mezarları ziyaret edilerek, Gaziler ve Şehit Aileleri şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Çelenk sunma töreni, şehitlerin ruhu için okunan dua ile sona erdi.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER