banner198

Sendikal vesayetçilere ilk ceza kesildi!

Çankırı Devlet Hastanesinde yaşanan yolsuzluk ve usulsüzlüklerle ilgili Çankırı Postası’nın gündeme taşıdığı ve binlerce hastanın mahrem bilgilerinin kurum dışına çıkartıldığı iddialarına ilişkin idari soruşturma da adı geçen M.T, Ö.G., K.B, N.İ.A, R.K, disiplin cezası aldı.

Sendikal vesayetçilere ilk ceza kesildi!
banner145

Çankırı Devlet Hastanesinde yaşanan yolsuzluk ve usulsüzlüklerle ilgili Çankırı Postası’nın gündeme taşıdığı ve binlerce hastanın mahrem bilgilerinin kurum dışına çıkartıldığı iddialarına ilişkin idari soruşturma da adı geçen M.T, Ö.G., K.B, N.İ.A, R.K, disiplin cezası aldı. Kamuoyunda yargının harekete geçmesi bekleniyor.

Haber Merkezimizin edindiği bilgiye göre; 19 Temmuz 2019 tarihinde toplanan Çankırı Valiliği İl İdare Kurulu, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gönderilen soruşturma dosyasında adı geçen memur ve bazı hastane idarecileri ile ilgili dosyayı 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 124.maddesi (DMK) son fıkrası açısından idari karara bağladı.

Kurulun kararına göre; soruşturmada suçlu bulunan M.T, Ö.G., K.B, N.İ.A, R.K, çeşitli disiplin cezalarına çarptırıldılar.  

Öte yandan ceza alan isimlerin Sağlık Sen yönetici ve üyesi olmaları dikkat çekiyor. İl Sağlık Müdürlüğü’nün cezaları az bularak dosyayla ilgili Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı’ndan bilirkişi ve müfettiş istediği edinilen bilgiler arasında yer alıyor. Yine hasta mahremiyeti ve evrakta tahrifat yapılmasına ilişkin soruşturmayla ilgili adli bir sürecin başlaması bekleniyor.

Olayın geçmişi ?

Bir sağlık çalışanının ihbarı üzerine Çankırı Devlet Hastanesinde bazı sağlık çalışanlarının nöbete gitmeden nöbet parası aldığı, yine riskli hasta taşıyormuş gibi risksiz hasta taşımalarına rağmen 2,5 yıl boyunca yapılan usulsüzlük ve yolsuzluklar sonucunda yaklaşık 10 çalışanın haksız kazanç elde ederek devleti 500 bin TL zarara uğrattığı belirtiliyor. Hem hastane yöneticisi hem de sendika yöneticisi olduğu belirtilen bazı idarecilerin kendi sendika üyesi arkadaşlarını koruyarak haksız kazanımın elde etmelerine göz yumdukları ve görevlerini kötüye kullandıkları iddia edilmişti. İddialara göre; Sağlık Müdürlüğünce soruşturma derinleştikçe hastane başhekimliğinden bazı arşiv belgelerinin kayıtları ilginç bir şekilde İdari Hizmetler Müdürlüğüne bağlı arşiv odasından Evde Nakil Hizmetlerinde görevli soruşturma geçiren isimler tarafından klasörler halinde alınarak arka çıkış kapısında özel araçla hastane dışına çıkartıldığı kameralar tarafından tespit ediliyor. Beş bin hastanın mahrem bilgileri bu şekilde kurum dışına çıkartıldığı öne sürülüyor. Daha sonra kurum dışına çıkartıldığı iddia edilen hastaların mahrem bilgilerinin olduğu formlarda tahribat yapılarak evraklarda tahribat yapıldığı da soruşturma sırasında tespit edildiği önemli iddialar arasında yer alıyor. Soruşturma için istenen 2017-2018 yılı Hasta ve Ambulans Kayıt Nakil defterleri de kaybedildiği söylenerek soruşturma dosyasına verilmiyor. Türkiye’de ise kimsenin aklına gelmeyen model Çankırı’da uygulanıyor. 2017 yılında ayrı ayrı müdürlüklere bağlı birimler olan Evde Nakil Birimi ve B1 İstasyon Acil Sağlık Hizmeti Birimleri, skandal olaylar nedeni ile 2019 yılı Şubat ayı başında görevden alınan Başhekim İsmail Bozkurt ve İdari Mali İşler Müdürü Nedim İlyas Ata ile Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Kadir Barak’ın ortak imzası ile Acil Entegre ATT ve Sağlık Memurları Ambulans Hizmetleri Birimi adını alarak tek yetki altında toplandı. Birimlerin birleşmesi ile birlikte mevzuata aykırı bir şekilde hastanede tedavisi bitmiş nakil hastasını götüren ekipler, 112 acil hizmetlerinde görevli ekipler gibi %50 artırmalı nöbet ücreti almaya başladı. Aynı zamanda 112 acil ekiplerinin aldığı %50 riskli hasta birim farkı da evde nakil hizmeti veren ekiplere ödenerek devletten haksız kazanç elde edilmiş oldu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2019, 15:02
YORUM EKLE
YORUMLAR
Selam Olsun
Selam Olsun - 5 yıl Önce

Yaşanan olaylara tepkisini koyarak sağlık-sen den istifasını veren 130 sağlık çalışanına selam olsun.

KURTULUŞ
KURTULUŞ - 5 yıl Önce

BU İŞİ İDARİ CEZALARLA KAPATMAYA ÇALIŞIRSANIZ (ÇANKIRI SİYASİLERİ VE BÜROKRATLARI)SİZLERE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM.SUÇLU OLAN KANUNLARDA NE ÖNGÖRÜLÜYORSA CEZASINI ÇEKMELİDİR.

Yaranbaşı
Yaranbaşı - 5 yıl Önce

Ha işte bunun gibi haberlerle tanıdık sizi. Önceki haberdeki yorumuma cevap niteliğinde olmuş. Allah razı olsun. böyle bizim dile getiremediklerimizi yazan korkusuz gazetecilere ihtiyacımız var. Umudumuzu yitirmememiz gerektiğini gördük. Teşekkürler

Çalışan
Çalışan - 5 yıl Önce

Kadir Barak'a gelsin bu cvp. Demişsinizki bizim hiç suçumuz yok biz çok dürüstüz haram yemedik yiyene müsade etmedik. Vede mahkemeye başvuracağız diye algı yapmaya başlamışsınız. Sizden ricam ne olur mahkemeye başvurun hakkınızı savunun bize iftira ediyorlar bunların hiç birini biz yapmadık deyin haramda yemedik iftira da atmadık mobing de yapmadık adamda kayırmadık yaw tarih te bi eşi benzeri yok sizlerin yaptığı pisliklerin ne olur hakkınızı arayın destekliyoruz bu konuda sizleri

ŞAHİN GÖZ.......
ŞAHİN GÖZ....... - 5 yıl Önce

SAYIN KADİR BARAK SORDUGUM SORULARA BİLMİYORDUM DİYEBİLİRSİN ANCAK YILLARCA 112 DE GÖREV YAPTIN SONRASI ACİL SORUMLULUĞU YAPTIN HEPSİ BİR YANA KAÇ DÖNEMDİR SENDİKA YÖNETİCİLİĞİ YAPIYORSUN ÇALIŞANLARIN HAKKINI SAVUNDUĞUNU İDDİA EDRN BİR SENDİKA YÖNETİCİSİ YATAKLI TEDAVİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNİ SAĞLIK TA ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINI NASIL BİLMEZ BİLMİYORSAN VAY SAĞLIK ÇALIŞANIN HALİNE BİLİYORSAN DA VAY DEVLETİMİN HALİNE...........

Salih Yalçın
Salih Yalçın - 5 yıl Önce

Habere konu olan “sağlık Sen “ hangi federasyona bağlı sendika. Sağlıktaki tüm sendikalar “sağlık-sen”olarak biliniyor. Sendikaların federasyonlarını da yazarsanız hak daha iyi yerini bulacaktır.

hastane çalışanı yetmezmi
hastane çalışanı yetmezmi - 5 yıl Önce

Hastane arşiv sorumlusu olan kır saçlının neden hiç ismi geçmiyor.Yıllardır kalem kıpırdatmadan maaş alan bu şakşakçı kişi ve arşiv kameralarının bir hafta süre ile fişini çeken günlerce hiç bir işlem yapılmadan ve susturulan güvenlik görevlilerinin de ifadesi alınsın lütfen.Güvenlik şefi remzi karakoyun denen ispiyoncu neden yıllardır hep aynı görevde neden kameralara bir hafta boyunca müdahale etmedi hesabını versin.Bütün güvenlik görevlileri bu kişiden dert yanıyor.Yaptığı pisliklerin haddi hesabı yok.Bunların hepsi hastanede çete olmuş.Bu hastane sendikanın ve şakşakçılarının özel mülkü değil.kimsede huzur güven kalmadı kimse işini severek yapmıyor herkes korku ile çalışıyor.Allah'tan korkan vicdanlı bir siyasetçi yada idareci yok mu bu memlekette.İlla birilerinin canımı yansın daha ne bekliyorsunuz ey siyasiler.Yıllardır hastane ile alakalı onca haber çıkmasına rağmen delilli ıspatlı belgeli hırsızlık yolsuzluk namussuzluk mobing adam kayırma çıkar amaçlı örgüt kurmaya kadar giden bu sendikal vesayetçileri Çankırı sağlığının tepesinden kim kurtaracak..

Hicmi vicdan yok
Hicmi vicdan yok - 5 yıl Önce

Bu sendikanin diger yoneticilerinde hicmi vicdan Allah korkusu yok, bile bile hala bu durumu destekliyorlar dolaylı olarak, devletin malını yiyenlere nasil ses cikartmiyorsunuz bilmediğinizi ümit ederek yok bilipde ses cikarmiyorsaniz vAllahi felah bulamazsiniz vakit varken tevbe edip geregini yapın sözüm başta size sonrada kendimize


SIRADAKİ HABER