banner198

Sevgi Fedakârlık ve Samimiyet İster

Anadolu İmam Hatip Lisesi Çankırı İl Müftüsü Arslan Türk ve Vaiz Mahmut Ay ı konuk etti.

Sevgi Fedakârlık ve Samimiyet İster
banner145

Çankırı Anadolu İmam Hatip Lisesi “Değerler Eğitimi Projesi” kapsamında bu ay Çankırı İl Müftüsü Arslan Türk ve Vaiz Mahmut Ay’ı konuk etti.

Toplumu inşâ eden ve kaybolmaya yüz tutmuş olan değerlerin tekrar öğrencilere kazandırılması ve yaşatılması amacı ile düzenlenen değerler eğitimi projesi kapsamında İl Müftüsü ve İl Vaizi Mahmut Ay öğrencilere konferans verdi.

 İl Müftüsü Arslan Türk, İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin aldıkları eğitim ve bulundukları kurum açısından çok şanlı olduklarını, burada hem dünyevî hem de uhrevî bilgilerle donatıldıklarını belirtti. Özellikle Allah ve O’nun Resulü olan peygamberimizin insan sevgisini topluma kazandırmada İmam Hatip Öğrencilerine çok büyük görevler düştüğünü söyledi.

 Daha sonra söz olan Çankırı Vaizi Mahmut Ay, İnsanlığın mutluluğunda temel noktanın! sevgi olduğunu, insanın sevgi ile yaratıldığını ve sevgiye ihtiyaç duyduğunu belirtti.

 Dünyada yaşanan insanî dramların kaynağının insanlığın sevgiden uzaklaşması olduğunu ifade eden Ay, sevginin insanın kendinden başlamak üzere akrabaları, yaşadığı toplumu, ülkeyi, canlı ve cansız varlıkları kuşattığını belirterek, bu anlamda tarihimizde var olan vakıf kurumlarının bu amaçla kurulmuş yapılar olduğunu ve bu kurumların çok iyi incelenmesi gerektiğini söyledi.

 Sevginin her türlü çeşidiyle beraber sonuç olarak ulaşmak istediği hedefin Allah sevgisi olduğuna vurgu yapan Mahmut Ay “Sevgi fedakârlık ve samimiyet ister; dünya, mal ve makam sevgisinin asla Allah sevgisinin üstünde olmaması gerekli”dedi.

Öğrencilerin dikkatlice takip ettikleri konferans; Okul Müdürü Sadettin Kılınç’ın katılımcılara teşekkür etmesi  ve bu eğitimim yoğunlaşarak devam edeceğini bildirmesiyle sona erdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER