banner306
banner198

SEYYAH GEZİLERİ BAŞLADI

SEYYAH Projesi kapsamında yapılacak gezilerin SAMSUN kafilesinin birinci grubu uğurlandı.

SEYYAH GEZİLERİ BAŞLADI
banner145

SEYYAH Projesi kapsamında yapılacak gezilerin SAMSUN kafilesinin birinci grubu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyfettin TURAN tarafından uğurlandı.

 

Gençlerimiz Samsun ilinin tarihi ve turistik yerlerini gezerek Cuma günü ilimize dönecekler. Ardından Cumartesi günü ikinci kafile yola çıkacak. Bu projeyle ücretleri İl Müdürlüğünce karşılanarak 120 gencimiz Samsun’a 120 gencimiz İstanbul’a 120 gencimizde Konya’ya götürülecek.

 

"SEYYAH" Projesi, 26 Haziran – 02 Eylül 2012 tarihleri arasında, 81 ilden 14-24 yaş grubu gençlerimizin ülkemizin farklı illerine seyahat etmelerini, akranlarıyla tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla hazırlanmış bir hareketlilik projesidir.

 

Bilindiği üzere, "seyyah" kelimesi gezgin anlamına gelmektedir. Gezmek; gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinde, toplumsal ilişkilerini artırmalarında, kendilerini ifade etmelerinde, özgüvenlerinin gelişmesinde ve vizyon kazanmalarında en etkili yollardan biridir. Gezmek, eğlenerek öğrenmeyi sağlayan bir etkinliktir.

Bu proje kapsamında, ülkemizin 81 ilinden katılacak yaklaşık 100.000 gencimize, farklı kültürdeki akranlarıyla birlikte, yaşadıkları illerin dışında farklı yerleri gezip görme, tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde öğrenme imkanı getirilmektedir.

 

Böylece, SEYYAH Projesi, gençler arasında hoşgörü ve diyaloğun arttırılması, sosyal korku ve ön yargıların giderilmesi, toplumsal bütünleşmeye katkı sağlanması, gençlerin farklı coğrafi bölgelerde yaşayan akranlarıyla tanışmaları, kaynaşmaları ve kültürel alışverişte bulunmaları bakımından da önemli yararları olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304