banner198

Seyyah“Ulu Çınarın İzinde” Gezi Programı Başvuruları Başladı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Seyyah “Ulu Çınarın İzinde” Gezi Programı Başvuruları Başladı

Seyyah“Ulu Çınarın İzinde” Gezi Programı Başvuruları Başladı
banner145

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Seyyah “Ulu Çınarın İzinde” Gezi Programı Başvuruları Başladı.

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Seyyah “Ulu Çınarın İzinde” hareketlilik projesi katılımcı başvuruları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezine şahsen veya Gençlik ve Spor Bakanlığı internet sitesinden yapılmaktadır. İlimize İSTANBUL, KONYA ve SAMSUN gezileri için toplam 360 kişilik kontenjan verilmiştir.  

 

"SEYYAH" Projesi, 26 Haziran – 02 Eylül 2012 tarihleri arasında, 81 ilden 14-19 yaş grubu gençlerimizin ülkemizin farklı illerine seyahat etmelerini, akranlarıyla tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla hazırlanmış bir hareketlilik projesidir.

Bu proje kapsamında, ülkemizin 81 ilinden katılacak yaklaşık 100.000 gencimize, farklı kültürdeki akranlarıyla birlikte, yaşadıkları illerin dışında farklı yerleri gezip görme, tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde öğrenme imkanı getirilmektedir.

Böylece, SEYYAH Projesi, gençler arasında hoşgörü ve diyaloğun arttırılması, sosyal korku ve ön yargıların giderilmesi, toplumsal bütünleşmeye katkı sağlanması, gençlerin farklı coğrafi bölgelerde yaşayan akranlarıyla tanışmaları, kaynaşmaları ve kültürel alışverişte bulunmaları bakımından da önemli yararları olacaktır.

Projeye kimler katılabilir? Projenin başlangıç tarihi olan 26 Haziran 2012 tarihi itibariyle; 14 yaşını bitirmiş ve 20 yaşından gün almamış gençler projeye katılabilir. Projede dönemler, kız ve erkek dönemleri olarak ayrılmıştır.

Proje hangi tarihlerde uygulanacak? Projemiz 26 Haziran-2 Eylül 2012 tarihleri arasında 9 dönem olarak uygulanacaktır. Ramazan ayı ve bayramı süresince projeye ara verilecektir.

Ücret alınacak mı? Gençlerin seyahat giderleri Bakanlık tarafından karşılanacaktır. Projeye katılan gençlerden kayıt, konaklama, yemek vb. her ne ad altında olursa olsun ücret alınmayacaktır. Projeye katılım tamamen ücretsizdir.

Gezi süresi ne kadar? Gezi süresi toplam 4 gündür.

Hangi illere gidilebilir? İstanbul, Samsun, Konya

İllerdeki gezi programının içeriği nedir?

Ev sahibi illerin kendilerine özgü programları Bakanlık internet sitesinde yer almaktadır.

Her ilden gidilebilecek mi? İllerdeki genç nüfusun oranına bakılarak her ile kontenjan ayrılmıştır. Her il ve dönem için belirlenmiş bir kontenjan bulunmaktadır. Kontenjanlar, il ve dönem için yapılan başvuru sırasına göre doldurulacaktır.

Velilerden izin belgesi istenecek mi?

14-17 yaş grubu gençler için velisinin imzası olan veli izin belgesi yeterli olacaktır.

Başvuru ne şekilde yapılacak? İl müdürlüklerinin daha önce almış oldukları başvurulara ek olarak internet sitesi üzerinden başvurular alınacaktır.

Gençlik kampları devam edecek mi? Gençlik kampları ve diğer organizasyonlarımız da aynı dönemde devam edecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER