banner198

Siyanür haberlerine kızdı medyaya giriyor

Yıldızlar Holding, Eti Gümüş te yaşadığı siyanür haberlerinden dolayı medya sektörüne girme kararı aldı.

Siyanür haberlerine kızdı medyaya giriyor
banner145

Enerji sektöründe önemli bir konumuna gelen Yıldızlar Holding, Eti Gümüş'te yaşadığı siyanür haberlerinden dolayı medya sektörüne girme kararı aldı.

Kurşunlu’da yapımı devam eden seramik fabrikasının sahibi Yıldızlar Holding ya da bir başka adıyla Yıldızlar SSS Holding, haksız hücumlara uğradığı ve kendini savunamadığı gerekçesiyle medya sektörüne girme kararı aldı.

Yıldızlar Holding, son yıllarda Özelleştirme İdaresi’nden aldığı şirketlerle adını duyurdu. Söğüt Seramik Sanayi’nin sahibi olan holding, 2004 yılında Eti Gümüş’ü satın almasıyla dikkat çekti. Çankırı’nın Orta ilçesinde geçtiğimiz yıl temeli atılan Orta Termik Santrali ile enerji sektörünün önemli bir oyuncusu olmak isteyen şirket, daha sonraki yıllarda enerji dağıtım ihalelerine yoğunlaştı. Önce Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş’ye sonra da Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş'ye odaklandı.

Osmangazi Elektrik Dağıtım Şirketi’ni geçtiğimiz yıl haziran ayında 485 milyon dolar peşin para ile satın aldı. Osmangazi Elektrik Dağıtım, önemli sanayi merkezlerinin bulunduğu Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerine hizmet veriyor.

 

ETİ GÜMÜŞ HAKKINDAKİ HABERLER KARAR DEĞİŞTİRDİ

Yıldızlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Yıldız, Kütahya’daki Eti Gümüş tesisleri ile ilgili medyada yer alan haberler üzerine bir karar aldı.

Edinilen bilgiye göre, Sabahattin Yıldız, siyanür konusunda gerçeklerin kamuoyuna yeteri kadar aktarılamadığını ve şirketlerine haksızlık edildiğine inanıyor. Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Yıldız, olayın şirketleri hakkında yürütülen bir komplo olduğunu düşünüyor. Bundan dolayı da gerçeklerin birinci elden kamuoyuna anlatılması için medya alanına yatırım yapılmasına karar verildi.

Rotahaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER