banner198

Slovakya Çankırı Milli Eğitim Ekibini Misafir Edecek

Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek başkanlığında 10 kişiden oluşan Şube Müdürleri, Eğitim Denetmenleri ve Proje Ekibinin katılacağı toplantıda Slovakya’nın Mesleki Eğitim yapısı incelenecek.

Slovakya Çankırı Milli Eğitim Ekibini Misafir Edecek
banner145

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci programı kapsamında uygulanan ‘Improving the Quality of Vocational Education in Cooperation With Labor Market’ isimli projenin 2. toplantısı Slovakya’da gerçekleştirilecek.

İş dünyası ile işbirliğinde mesleki eğitimde kaliteyi artırmayı hedefleyen projede ortak olarak Bulgaristan, Romanya, Slovakya ve Portekiz’den mesleki eğitim kurumları yer alıyor. Leonardo Partnerships alanında Çankırı’da ilk defa uygulanan proje kapsamında ilimizin istihdam profili yanı sıra Avrupa ortaklarının bulundukları bölgelerdeki istihdam olanakları araştırılacak. Bu istihdam yapılarına göre o bölgelerde verilen mesleki eğitimler karşılaştırılacak. Bunun yanı sıra ortak ülkelerdeki mesleki eğitim – iş dünyası arasındaki ilişkiler karşılaştırılarak staj olanaklarının geliştirilmesi yöntemleri üzerinde durulacak.

Proje kapsamında ilk toplantı Kasım 2011’de Çankırı’da gerçekleştirilmiş ve proje ortağı ülkelerden 48 kişi bir hafta ilimizde mesleki eğitimle alakalı çalışmalar yapmıştı. Projenin 2. toplantısı Slovakya’nın Komarno kentinde 30 Nisan - 5Mayıs 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek başkanlığında 10 kişiden oluşan Şube Müdürleri, Eğitim Denetmenleri ve Proje Ekibinin katılacağı toplantıda Slovakya’nın Mesleki Eğitim yapısı incelenecek.

T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Ulusal Ajans) yürütülen Hayatboyu Öğrenme Programı kapsamında ve Avrupa Komisyonu'ndan sağlanan hibeyle gerçekleştirilen ve 2013 yılına kadar faaliyetleri devam edecek olan proje kapsamında diğer toplantılar Romanya ve Portekiz’de yapılacak. Bu toplantılara da İl Milli Eğitim Müdürlüğü personelince katılım sağlanacak ve toplamda 24 hareketlilik gerçekleştirilmiş olacak
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER