banner198

Soylu, Eğitimde Büyük Bir Devrime İmza Atıyoruz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, Büyük bir değişim ve devrimin altına imza attıklarını söyledi.

Soylu, Eğitimde Büyük Bir Devrime İmza Atıyoruz
banner145

AK Parti ARGE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti’ye katılmasının ardından ilk İl Danışma Meclisi toplantısına Çankırı’da katıldı. Partililere ülke gündemine dair konulardaki düşüncelerini açıklayan Soylu,  AK Parti’nin geçmişte karşılaştığı siyasi tahribatın tamamını tamir etmekle mükellef bir siyasi parti olduğunu söyledi.

 

Süleyman Soylu, “İskilipli Atıf’ın idamını da tamir etmek, Şeyh Said’le başlayan Kürt parantezini de kapatmak, oradaki büyük buluşmayı sağlamak! Dersim’de acımasızca öldürülen insanlara kol kanat germek, o tahribatı ortadan kaldırmak! Rahmetli Adnan Menderes’in, Fatin Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan’ın idam edilen fotoğrafını da tamir etmek! 1971 muhtırasını tamir etmek ve 1980 darbesi sonrası yaşı büyütülerek idam edilen çocukların acısını da tamir etmek bize düşüyor.  

 

1980’den sonra başörtülü çocuklarımızın üniversiteye gitmesini engelleyerek veya onların mezun olduktan sonra okullarda öğretmenlik yapmasını engelleyerek dışarıda başörtülü, içeride başörtüsüz olmaya zorlayıp, çift kişilikli insan yaratma konusunda ortaya koymuş oldukları tavrı da tedavi etmemiz gerekiyor.

 

Hrant Dink, Rahip Santora cinayetleri kadar ortaya konulan bütün düzenleri tamir etmek, 28 Şubat’ta fişlenen bütün insanları, bütün ekonomik krizleri tamir etmek, ondan sonrada bu ülkeye 2023 ve 2071 vizyonlarına ulaşmayı sağlamamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

 

-“Büyük bir değişim ve devrimin altına imza atıyoruz”-

 

Eğitim sistemine değinen Soylu, “4+4+4 yıllardan beri millete kazık gibi çaktığınız bu eğitim sisteminden tek tip olarak çıkardığınız çocuklarımızın 21. yy da rahatça rekabet edebilmesi için; onun dinini, milletini, anlayışını, atasını, yarını öğrenebilmesi için sizin eğitim sisteminizi yıkıyoruz. Bu ülkeye layık olan yarına ait gerçekleşecek bir eğitim sistemini getiriyoruz. Dünün bütün milli ve manevi değerlerine sahip çıkan aynı öğretmen, aynı mekanlarımızla birlikte büyük bir değişimin ve devrimin altına burada imza atıyoruz.“ dedi.

 

 

CHP Esed’le birlikte tüm dünyaya yakalanmıştır

 

Suriye’de bir hücrede 90 günden beri esir tutulan gazeteci Cüneyt Ünal’ın CHP’li milletvekilleri tarafından Esad’la görüşerek Türkiye’ye getirilmesine değinen Soylu, “Türkiye’nin Suriye meselesinde almış olduğu onurlu ve hakkaniyete dayalı tavrı eleştiren CHP ve milletvekilleri, AK Partinin çok uzun zamanda beri söylediği ‘Bir zalimin ortaya koyduğu zulmü’ teyit etmişlerdir. O kardeşimiz getirdikleri için kendilerine ‘teşekkür ederiz’” dedi. CHP’in Türkiye’nin kucak açtığı, Esed’in zulmünden kaçan 107 bin Suriyeliyi hakir gördüğünü, onları başka sıfatlarla itibarsızlaştırmaya çalıştırdığını vurgulayan Soylu, “ Maalesef CHP kendi oyununa ve tuzağına düşmüştür. Şam’a giden milletvekilleriyle ve getirdiği kardeşimizle birlikte Esed’in zalim olduğunun altına imza atmışlardır. Çünkü CHP başından beri stratejik ortak gördüğü Esed’le birlikte dün tüm dünya kamuoyuna yakalanmıştır” diye konuştu.

 

-"Türkiye’nin zihniyet duvarları ötelere doğru gelişti"-

 

Türkiye’nin çeşitli dönemlerde ekonomik ve demokratik sıçrama dönemlerinden geçtiğini ifade eden Soylu, Menderes, Erbakan ve Özal’la birlikte Türkiye’nin zihniyet duvarlarının ötelere doğru geliştiğini söyledi. Soylu, bu dönemin yarı demokratik bir sıçrama dönemi olduğunu ve 12 Eylül Anayasası’nın buna müsaade etmediğini vurguladı.

 

-“Siyaset, ne zamanda beri insan bedeni ve kanı üzerinden besleniyor?”-

 

Ölüm oruçlarının bitirilmesine değinen Soylu, “Siyaset, ne zamanda beri insan bedeni ve kanı üzerinden besleniyor? Ne zamandan beri bir takım insanlar, Türkiye’nin bütün meselelerini gören aydın ve entelektüel kitleler, insanların ölüme yatmalarından medet umuyorlar. Türkiye’de belki de son on yılda Kürt meselesinde bu kadar ciddi ve bu kadar cesur adımların atıldığı, her kapalı meselinin tartışıldığı ve paylaşıldığı bir ülkede, ne zamandan beri Türkiye böyle bir tavra teslim oldu. Bütün birlikteliğimizi istismar etmeye çalışanlara elbette müsaade edilmeyecektir. Birilerinin talimatıyla başlayan açlık grevleri, elbette birlerinin talimatıyla sona erecektir” dedi.

 


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER