banner198

STK dan SGK ya ziyaret

Çankırı Sivil Toplum Kuruluşları başkan ve yönetim kurulları Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne bir ziyaret gerçekleştirdi.

STK dan SGK ya ziyaret
banner145

Memur-Sen Başkanı Turgut Ünal ile beraberindeki STK başkanları ve yönetim kurullarıyla birlikte 6111 Sayılı yasa çerçevesinde yapılandırma yoğunluğundaki SGK’ya bir ziyaret gerçekleştirdi.

 

Ziyarette SGK personelinin sorunları görüşüldü ve Memur-Sen Başkanı Turgut Ünal Toplu görüşmelerin son turunda son 9 yılın en önemli kazanımlarına imza attıklarını söyledi, Ünal, “Masadan kaçtığını herkesin gördüğü memur konfederasyonlarının, Memur-Sen’in kazanımlarının üstüne yatmaya çalıştığını, bu yılki bütün toplu görüşme kazanımlarının, Memur-Sen’in kazanımları olduğunu dile getirdi. Altında imzaları olmayanların, toplu görüşme kazanımlarına sahip çıkmaya çalıştıklarını, tüm kamuoyu ve memur arkadaşlarımız ibretle görmektedir” dedi.

 

Memur-Sen’in, gücünü üyesinden alan bağımsız bir konfederasyon olduğunu da sözlerine ekleyen Ünal, Bazı konfederasyonların kendi hallerini ortaya koyan sözlerine aldırmadıklarını dile getirdi.

 

Çankırı da Memur-Sen’in ve SGK’nın iş kolunda olduğu Büro Memur-Sen’in hızla büyümesini hazmedemeyenlerin, minder dışına çıkma girişimlerini esefle gördüklerini, sendikacılıkta aciz kaldıklarından hafiyeliğe soyunduklarını” söyledi. İdarecilerimizden dedikodu sendikacılarına itibar etmemelerini beklediklerini sözlerine ekledi.

 

Türkiye’nin en büyük Memur Konfederasyonu ve en büyük sivil toplum örgütü olduklarını dile getiren Ünal, kendilerinin hiçbir zaman açık kollayarak sendikacılık yapmadıklarını, bizzat memurlar adına kazanımlar ortaya koyarak sendikacılık yaptıklarını ve başarılı olduklarını belirtti.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nihat Çelik, kendilerinin 6111 sayılı yasa ile vatandaşlarımıza gelen haklardan vatandaşların en kaliteli ve hızlı şekilde faydalandırması ve bunun yanında personelimizin de iş yükü altında ezilmemesi için gerekli önlemleri aldıklarını belirtti.

 

Çelik; kamuoyunda torba yasa olarak bilinen yasanın vatandaşımıza getirdiği yenilikler konusunda sivil toplum örgütlerine büyük görevler düştüğünü, bu ve diğer konularda halkın bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalara ihtiyaç olduğunu vurguladı.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER