banner198

STKların bayram mesajları

STK ve Siyasi partilerin bayram kutlama mesajları

STKların  bayram mesajları
banner145

Ramazan Bayramı dolayısıyla Sivil Toplum kuruluşları ve siyasi partilerden gelen kutlama mesajları şöyle...

 

SP Çankırı İl Başkanı Ömer Uzun Ramazan ve 30 Ağustos Zafer Bayramıyla ilgili Kutlama Mesajı:

 

Uzun, Ramazan ve 30 Ağustos Zafer Bayramıyla ilgili yazılı olarak gönderdiği basın açıklamasında şunlara yer verdi:

 

“Bir ay boyunca sabır ve dayanıklılığın, fedakarlığın, merhametin, kısaca Allah için yaşamanın mükafatı olarak Cenabı Allah tarafından bize ihsan edilen Mübarek Ramazan Bayramınızı ve Asil milletimizin  varoluşunu dünyaya kabul ettirmesinin önemli  adımlarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramınızı kutluyorum.

Yeryüzünde  Huzur,Hak ve Adaletin hakim olduğu,kan,göz yaşı ve şiddetin, açlık ve sefaletin  son bulduğu, güzel günlere kavuşmamıza vesile olmasını Cenab-ı Hakk’dan dilerim.

                                                                                                          Ömer UZUN

    SP ÇANKIRI iL BAŞKANI

 

Eğitim Bir Sen Çankırı Şube Başkanı Kasım KARATEKİN’nin Ramazan Bayramı ile ilgili mesajı

 

Ramazan ayı bir ibâdet ayıdır, Oruç aynı zamanda bir irâde terbiyesi, Kur'ân da ilâhî emrin alındığı yer, bulunduğu kaynaktır; emri alıp güçlü bir irâde ile uygulamanın ödülü ise İnşallah iki cihanda saâdet ve mutluluktur. Bu gün Arefe yani Ramazan ayının son günü yarın ise üm İslam aleminin sabırla beklediği Ramazan Bayramı .

 

Bayramlar o kadar büyülüdür ki, gelişleri bütün bir yıl beklenir ve gidişlerindeki kederlerde birdaha ki geliş ümidiyle hafifler.

 

Ramazan bayramı gecesi ve sabahı ise ilâhî rahmetin her tarafı doldurup taşırdığı müstesna zamanlardır.

 

Bayramlar,milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir.

 

Bayram günleri tebrik, ziyaretleşme ve nezih bir şekilde eğlenme günleridir. Sırf insanlardan, ziyaretleşme külfetinden kaçmak için bayramda şuraya buraya gitmek en azından bayrama saygısızlıktır, bencilliktir, rahatı sünnete tercih etme kabalığıdır.

 

Bayram günlerinde ziyaretleşmeler yapılmalı, özellikle çocuklara hediyeler verilerek sevinmeleri sağlanmalı, yoksulların yüzleri güldürülmelidir.

 

Başta ülkemiz olmak üzere, Afrika da açlık çekmelerine rağmen sabır ve metanetle oruçlarını tutmuş olan Somalili kardeşlerimize, Suriye’de devam eden baskılara dur diyen kardeşlerimize ve dünyada hep ayakta kalma mücadelesi veren Müslüman kardeşlerimize Ramazan Bayramının hep bir arada sevgi, neşe, güzellik, beraberlik ve huzur getirmesini diliyoruz.

 

Büyüklerimizin ellerinden küçüklerimizin gözlerinden öpüyor, sağlıklı ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle saygılar sunuyorum.

 

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Metin Memiş kutlama mesajı

 

Zaferlerle dolu Türk tarihi içinde belki de en anlamlı ve en önemli zaferdir, Kurtuluş Savaşı…

 

Bugün milletimizi bölmek isteyenlere, topraklarımızda gözleri olanlara Türkiye Kamu-Sen olarak bir kez daha hatırlatmak istiyoruz ki; mucizeler yaratan bir milletin çocukları olan bizler, vatanımız ve milletimiz üzerinde hain emeller besleyenlere karşı kullanacak bir tek silahımız bile olmasa, onlara dünyayı dar edecek inanca ve iradeye sahibiz. Bilinmelidir ki, bu devlet bizim yegâne varlığımız, en kıymetli hazinemizdir ve bu hazineyi daha da güzelleştirmek hepimizin görevi; onu ne pahasına olursa olsun korumak ise, bu topraklarda yaşama ayrıcalığına erişmiş herkesin boynunun borcudur.

 

Mutlu bir tesadüf olarak, bu hafta içinde, mübarek Ramazan Bayramını ve Zafer Bayramını aynı anda kutlayacağız. Dünyada yaşanan olaylar da bizlere gösteriyor ki, devleti olmayanın bayramı da olamıyor. Devleti olmayan, baskı altında yaşayan, özgürlüğü kısıtlanan milletler, boynu bükük kalıyor. Bu nedenle sahip olduğumuz devletimizin değerini anlamalı ve olaylar karşısındaki konumumuzu buna göre belirlemeliyiz.

 

Bu vesile ile Türk Milleti’nin ve emperyalizme, işgale, zulüme ve soykırıma karşı savaşan tüm milletlerin zaferini kutlar, vatanı, milleti, ülkesi ve namusu için canlarını vermekten çekinmeyen şehitlerimize; emanetlerine sahip çıkacağımıza dair söz veririz. Şehitlerimizin ruhları şad; milletimizin zafer haftası, zafer bayramı kutlu olsun!

 

Başlangıçlar sonuçların tecelli yeridir. Rahmet ile başlayan Ramazan ayının kurtuluş ile tecelli bulması; şehitlerimizle başlayan davamızın muzafferiyetle noktalanması ve Yüce Allah’ın bizleri şehitlerimizle birlikte haşretmesi dileklerimizle, tüm Türk ve İslam Aleminin Ramazan Bayramını kutluyoruz.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER