banner198

Tarih Topluluğu Kardeşlik elini uzattı

Çankırı Karatekin Üniversitesi Tarih Topluluğu ile Süleymanlı Köyü İlköğretim Okulu kardeş oldular.

Tarih Topluluğu Kardeşlik elini uzattı
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi Tarih Topluluğu üyeleri ve Tarihi Bölümü öğrencileri, Süleymanlı İlköğretim Okulu’nu ziyaret ederek kardeşliğin temelini attılar.

 

Kitap, kırtasiye, kıyafet ve spor malzemeleri içeren hediye paketleri hazırlayan öğrenciler, kardeşlerine ilk sürprizi yaptılar. Beraberlerinde götürdükleri voleybol topu ile kızlar oynarken, erkekler de kendilerine hediye edilen futbol topu ile ağabeylerine gol atmaya çalıştılar. Okul bahçesini dolduran küçükler ve büyüklerin heyecanı, en çok okul müdürü Metin Koç’u mutlu etti.

 

 

Öğle vakti geldiğinde, üniversite öğrencilerinin kardeşleri için hazırlattığı “dürüm döner ve ayran” ziyafeti ise herkes tarafından beğenildi. Ardından Okul Müdürü Metin Koç ile Tarih Topluluğu Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Halil Çetin arasında Kardeş Okul Protokolü’nün taslağı üzerinde yapılan görüşme ve değerlendirmeler mutabakatla sonuçlandı. Nihayet Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğü, Süleymanlı İlköğretim Okulu Müdürlüğü ve Tarih Topluluğu arasında imzalanan Kardeş Okul Protokolü’ne göre, her yıl düzenli ziyaretlerin gerçekleştirilmesi, araştırma ve proje çalışmalarında işbirliği yapılması, Süleymanlı İlköğretim Okulu’nun maddi ve fiziki ihtiyaçlarının elverdiğince karşılanması, Süleymanlı İlköğretim Okulu öğrencilerinin ihtiyaç duyduğu malzemelerin temin edilmesi karara bağlandı. Üniversite öğrencileri, hem harçlıklarından katkı vermeye hem de fakülte bahçesinde düzenleyecekleri bir kermes ile maddi kaynak oluşturmaya kararlı olduklarını bildirdi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER