banner306
banner198

TKDK IPARD II için çağrı ilanına çıktı!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 18.12.2015 tarihinde IPARD II için I. Proje başvuru çağrı ilanını çıktı.

TKDK IPARD II için çağrı ilanına çıktı!
banner145
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 18.12.2015 tarihinde IPARD II için I. Proje başvuru çağrı ilanını çıktı.

 

Çağrı kapsamında Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş-finansmanı ile oluşturulan yaklaşık 230 milyon avro, Çankırı da dahil olmak üzere 42 ilde uygun projeler karşılığında kullandırılması planlanıyor.

 

IPARD II programında desteklenecek alanlar şunlar:

 

Süt Üreten Tarımsal İşletmeler

Et Üreten Tarımsal İşletmeler

Kanatlı et Üreten Tarımsal İşletmeler

Yumurta Üreten Tarımsal İşletmeler

Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

Et ve et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

Kanatlı eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

Bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması

Arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve pazarlanması

Zanaatkarlık ve yerel ürün işletmeleri

Kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri

Su ürünleri yetiştiriciliği

Makine Parkları

Yenilenebilir enerji yatırımları



Hibe oranı % 50 ile % 70 arasında değişiyor, 40 yaş altındaki genç yatırımcılar ve dağlık alanlardaki yatırımlarda destek oranı artıyor.

Hayvancılık sektöründe destek oranı en az % 60, ancak başvuru sahibi 40 yaşın altında ve yatırım arazisi dağlık alanda ise hibe oranı % 70 olarak uygulanacaktır. İşleme sektörü için tüm alanlarda hibe oranı yüzde 50, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme alanında ise destek oranı yaş ve yatırım arazisinden bağımsız olarak % 65 şeklinde belirlenmiştir. Hibe oranlarının yanında uygun harcamalar için KDV muafiyeti uygulaması devam etmektedir. Dolayısıyla hibe oranı artmaktadır.

Her sektör için başvuru tarihleri farklı, önce hayvancılık destekleri başvuruları alınacak,

Proje başvuru tarihleri her sektör için farklı tarihlerde yapılması planlanmaktadır. Buna göre Süt, Et, Kanatlı et ve yumurta tavukçuluğu için başvurular 25 Ocak – 26 Şubat 2016 tarihleri arasında yapılabilecekken, İşleme ve pazarlama sektörü başvuruları, 29 Şubat – 25 Mart tarihleri arasında yapılabilecektir. Son sektör olan çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi için ise başvurular 22 Nisan 2016 tarihine kadar kabul edilecektir. Belirtilen tarihlerden önce yatırımlar isterlerse, randevu alarak ön başvuru yaparak, projelerinin başvuru öncesinde kontrol edilmesini talep edebilirler. 

Detaylı bilgi için yardım masasına başvuru yapılabilir,

TKDK’ya proje başvurusu yapmak isteyen çiftçi ve yatırımcıların doğru bilgilendirilmesi amacıyla TKDK Çankırı İl Koordinatörlüğünde proje yardım masası oluşturuldu. Başvuru şartları, projelerde aranan nitelikler gibi konularda bilgi almak isteyenler yardım masasından detaylı bilgi alabilirler.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2015, 23:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304