banner306
banner198

Toplumun temelini sarsan en büyük tehlike zinadır

Zina ve Eşcinsellik Toplumların Ortasına Atılmış Tahrip Gücü Yüksek Bombalardır

Toplumun temelini sarsan en büyük tehlike zinadır
banner145

Saadet Partisi Gençlik Kolları Çankırı İl Başkanı Salih UZUN geçtiğimiz günlerde Fethiye’de iki İngiliz Bayan’ın yaptığı ahlak dışı evliliğe tepki göstererek, “Toplumun temelini sarsan en büyük tehlike zina ve buna paralel olarak yaygınlaşan sapıklıklardır” dedi.

Salih UZUN,  “Evrensel bütün hukuk kurallarına göre kutsal sayılan ve garanti altına alınan değerler arasında, kişilerin can, mal, akıl ve namus güvenliği sayılmaktadır. Yürürlükteki yasalar kişilerin can güvenliğinin, mal güvenliğinin ve akıl güvenliğinin sağlanması için ne kadar uğraş veriyorsa namus güvenliği için daha fazla uğraş vermelidir. Zina, toplumun çekirdeği olan aile yapısının temeline konmuş bir dinamittir. Ailenin korunması tüm hükümetlerin öncelikli vazifesidir. Bu doğrultuda zinanın yasalarımızda bir suç olarak sayılmaması geleceğimiz açısından büyük bir tehlike olarak ortada durmaktadır. Buna karşılık mevcut iktidarın AB’ye uyum sağlayacağız diyerek bu duruma sessiz kalmalarını şiddetle kınıyoruz.”  diye tepki gösterdi.

Zinaya karşı cezalandırma müessesesinin olmayışının toplumsal kargaşayı beraberinde getirdiğine de dikkatleri çeken UZUN, “Namus cinayetleri, kan davaları, fuhşiyata teşvik eden basılı ve görsel yayınların artması, yıkılan yuvalar, ortada kalan çocuklar vs. yaralar açılmaktadır. Mevcut iktidar zamanında kabul edilen ve yürürlüğe giren 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nda zinanın suç olarak yer almaması büyük bir eksikliktir. Yasa çıkmadan önce tartışılan ama Avrupa Birliği’nin baskıları neticesinde yasaya konulmayan bu hükümler gelinen süreçte toplumun yozlaşmasında başrol oynamıştır. 765 sayılı yasanın 440 ve 441. maddelerinde suç sayılan zina eylemi, daha sonra Anayasa Mahkemesince bu maddelerin iptal edilmesinden sonra boşluğa düşmüştür. Milletin değerlerini korumakla yükümlü iktidar ise eline geçen ilk fırsatta bu boşluğu doldurmak yerine, yeni TCK’de bu konuyu pas geçerek dolaylı yoldan bu cürüme ortak olmuştur” diyerek eleştirdi.

Saadet Partisi Gençlik Kolları Çankırı İl Başkanı Salih UZUN, açıklamasının sonunda ise şu görüşlere yer verdi: “Avrupa Birliği’nin gerek zinayı suç sayan yasa maddelerini engellemesi, gerekse eşcinselliğin önündeki engelleri kaldırması konusunda gösterdiği gayret ve dayatma milletimizin hassasiyetleriyle örtüşmeyen bir durumdur. Milletin arzusunun dışında, Avrupa Birliği’nin dayatmasıyla atılan her adım, uçuruma doğru atılan bir adım olacaktır.

Zinanın yaygınlaşmasına paralel olarak eşcinselliğin yaygınlaşması da insan fıtratına aykırı durumlardandır. Eşcinsellik toplumların yozlaşmasında önde gelen sebeplerdendir. Bununla beraber, Avrupa Birliği’nin KKTC’ye eşcinsel ilişkiyi suç sayan yasanın kaldırılması için yaptığı uyarı ve baskıların arka planını iyi irdelemek gerekmektedir. Zina ve eşcinsellik toplumların ortasına atılmış tahrip gücü yüksek bombalardır. Buna karşı her milletin ve o milletin temsilcisi olanların tedbir alması ve bunu yasayla düzenlemesi boynunun borcudur” dedi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304