banner306
banner198

TR82 Çankırı da tarım arttı

Yıllık rakamlara göre tarımda Çankırı’nın da bulunduğu TR82 bölgesinde tarım istihdamının yüzde 50nin üzerinde olduğu bildirildi

TR82 Çankırı da tarım arttı
banner145

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Remzi Bayraktar yıllık rakamlara göre tarımda istihdamın 2011 yılında 460 bin kişi arttığını belirterek içerisinde Çankırı’nın da bulunduğu TR82 bölgesinde tarım istihdamının %50’nin üzerinde olduğunu söyledi.

 

Yirmi altı istatistikî bölgeden üçünde tarımdaki istihdamın yüzde 50’nin üzerinde olduğunu söyleyen Bayraktar, ” Yüzde 55,8 ile Ağrı, Kars, Iğdır ve Ardahan’dan oluşan TR2, yüzde 53,7 ile Çankırı, Kastamonu ve Sinop’tan oluşan TR82, yüzde 53,6 ile Trabzon, Ordu, Giresun, Rize ve Gümüşhane’den oluşan TR90’dır” şeklinde konuştu.

 

Gelişmiş bölgelerde tarımın çok azaldığını vurgulayan Bayraktar “Bazı bölgelerimizdeki tarımsal istihdamda oluşan olağanüstü büyüklük sorunlar yaratmaktadır” dedi.

 

Bayraktar’ın bu açıklaması tarımdaki istihdamın işsizliği azalttığına bir işaret olarak algılanırken metropollerde yaşayanları Ferdi Tayfur’un türküsünde olduğu gibi ‘Hadi gel köyümüze geri dönelim’ dizeleriyle Çankırı’ya tarımsal faaliyette bulunmaya çağırıyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304