banner306
banner198

TRT elemanı Mustafa Gökçeoğlu KHK ile ihraç!

Bir dönem Belediye Başkanı İrfan Dinç'in basın ekibinde yer alan Mustafa Gökçeoğlu, Kanun Hükmünde Kararname ile TRT'den ihraç edilen tek isim oldu.

TRT elemanı Mustafa Gökçeoğlu KHK ile ihraç!
banner145
Olağanüstü hal kapsamında hazırlanan 695 ve 696 sayılı 2 yeni Kanun Hükmünde Kararname ile bir dönem Belediye Başkanı İrfan Dinç'in basın ekibinde yer alan Mustafa Gökçeoğlu, TRT'de ihraç edilen tek isim oldu. Gökçeoğlu'nun TRT'de ki Kamera Asistanlığı  dönemi; önce açığa alınması ardından ihraç edilmesi sonucunda bir kaç ayla sınırlı kaldı.

 

Kararnamelerle toplam 2 bin 756 personel kamu görevinden ihraç edildi. Listede Çankırı'dan ise 6 isim yer aldı.

 

İhraç edilen isimler arasında Çankırı Karatekin Üniversitesi eski rektörü Ali İbrahim Savaş'ın Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürüten Kenan Akarslan, Çankırı Valiliği Hukuk Müşaviri Nesim Babahanoğlu gibi isimler dikkat çekti.

 

- İrfan Dinç'e en yakın isimlerdendi -

Anadolu Ajansı muhabiri iken önce Cihan Haber Ajansı daha sonra da TRT muhabirliğine geçerek gazetecilik geçmişi ve tecrübesi olmamasına rağmen basamakları hızla yükselerek geçen Gökçeoğlu, bir süre sonra basın personeli olarak Çankırı Belediyesi’nde göreve başlamıştı. 17-25 Aralık ve 15 Temmuz sonrası Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’in basın danışmanlığı görevini yürüten Mustafa Gökçeoğlu'nun geçmişinin şaibelerle dolu olduğunun anlaşılması KOM'da verdiği ifade sonrasında ortalığa saçılmıştı. Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından kamuoyunda çıkan haberler sonrasında Araştırma Merkezine gece bekçisi olerak görevlendirilen Gökçeoğlu, TRT'de kadroya alınması nedeni ile belediyede FETÖ ile ilgili hiç bir soruşturmay tabi olmadan kendi rızası ile işinden ayrılmıştı.

 

- FETÖ İl imamı ile Dinç'in görüşmesine aracılık etmiş -

Çankırı Postası Genel Yayın Yönetmeni Ercan Şeker ve Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'nin yargılandığı davada eski Başsavcı Hüsnü Aldemir tarafından dosyaya 'müşteki' olarak konulan Mustafa Gökçeoğlu, yargılamada sanıkların sıkıştırma soruları karıısında abondene olmuş  ve Belediye Başkanı İrfan Dinç ile FETÖ'nün firari İl İmamı Abdullah Özdemir'i görüşmesine aracılık ettiğini kabul etmişti. Mahkemede ifade veren Gökçeoğlu, görüşmenin  17 Aralık 2013 tarihinden sonra gerçekleştiğini beyan ederek davanın seyrini 180 derece değiştirmişti.

 

- TRT'ye nasıl yerleşti , referansı kim?  -

FETÖ'nün Çankırı çatı davası dosyasına giren Gökeçoğlu'nun emniyet ifadesine göre; Harp Okulu Öğrencilerine abilik yaptığı, 2012 KPSS sorularının Ankara Cebeci'de sınavdan bir gün önce TRT'den sorumlu sadece kod adını bildiği bir örgüt abisi tarafından bir evde verildiği, 2012 yılında TRT'ye kendisini muhabir olarak FETÖ örgütünün Medyadan sorumlu İmamı Mesut Polat vasıtası ile yerleştirdiğini kendi ağzı ile kabul etmişti.  Gökçeoğlu'nun 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından FETÖ temizliği yapılan TRT'ye üstelik Temmuz 2017 'de kadrolu girdiğinin öğrenilmesi kamuoyunda şaşkınlıkla karşılanmıştı. Geçmişi karanlık ilişkiler ağı ile örülü Gökçeoğlu'nun, OHAL döneminde güvenlik soruşturmasını nasıl geçtiği,  TRT'ye Kamera Asistanı olarak nasıl yerleştiği, kimlerin referans olduğu  aydınlatılması gereken önemli konuların başında geliyor. 


- Listede Eski Zaman Muhabiri de Var -

Çankırı'da bir dönem TRT, Cihan, Zaman Gazetesi Muhabirliği yapan, daha sonra Ardahan Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne atanan Fatih Kartal'da ihraç edilen isimler arasında yer aldı. Kartal 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında izinli olarak geldiği Çankırı'da talimatla gözaltına alınmıştı. 


Çankırı'dan İhraç edilen diğer isimler şunlar:

Hasan Acer-  Korgun İlçe Milli Eğitim Müdürü

Sevcan Korkmaz - Öğretmen

Osman Çelikten İmam - Hatip

Gülşen Tekin - Veri Hazırlama Memuru ( Bir sonraki KHK'da Mor Beyin tuzağına düştüğü tespi edilerek görevine iade edildi.)

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2018, 23:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304