banner198

TÜBİTAK Uluslararası destek programlarını tanıttı

TÜBİTAK Bilgilendirme ve Eğitim Toplantısı Çankırı Karatekin Üniversitesinde gerçekleştirildi.

TÜBİTAK Uluslararası destek programlarını tanıttı
banner145

TÜBİTAK Bilgilendirme ve Eğitim Toplantısı Çankırı Karatekin Üniversitesinde gerçekleştirildi. 

 

TÜBİTAK, ulusal ve uluslararası akademik araştırma destek programlarının tanıtımı amacıyla 81 ildeki üniversitelerde toplantılar yapıyor.  Yapılan toplantıların 25’incisi Çankırı Karatekin Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirdi.

 

100. Yıl Kültür Merkezi’nde yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabit Erşahin, geleceğe yönelik plan ve çalışmaların önemine değinerek, “Ülkeler 5-10-20 yıllık planlar yapmaktadır. Kalkınmanın olmazsa olmazı geleceğe yönelik plan ve projeler yapmaktır. AB 2020 yılı planlamasını yaptı. Yaklaşık 2 bin sayfadan oluşan bu planlamada istediğiniz her konuyu bulabilirsiniz. AB bunu gelecekte küresel bir güç ve lider olmak için yaptı. Yapılan planlamada yapılması gerekenler en ince ayrıntısına kadar belirtiliyor. Ülkemizde de vizyon 2023 planlaması yapıldı. Gelecek dönemlerde yapılacak çalışmalar, hedefler belirlendi” dedi.

 

 

 

Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin de çeşitli çalışmalar ortaya koyduğunu belirten Erşahin, “Vizyon 2023’ü kendimize bir  çerçeve olarak aldık. Dikey ve yatay olarak stratejik planımızı oluşturduk. Yaptığımız çalışma nedeniyle Devlet Planlama Teşkilatı’ndan da teşekkür aldık. Zaman çok hızlı ilerliyor ve teknoloji de her gün yenileniyor. Hızla ilerleyen zaman ve gelişen teknolojiye ayak uydurmak için yapılanmamızı ona göre şekillendiriyoruz ” dedi.

 

Rektör Yardımcısı Erşahin’in konuşmasından sonra TÜBİTAK adına açılış konuşmasını yapan Dr. Harun Yılmaz,  TÜBİTAK olarak 81 ili dolaşarak hem programlarını anlattıklarını hem de Türkiye'deki akademisyenlerle bir araya gelerek karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını bildirdi. 

Yılmaz’ın, konuşmasının ardından Dr. Burcu Sayın “Ulusal Araştırma Destek Programları Tanıtımı” ve “Başarılı Proje Hazırlarken Dikkat Edilecek Hususlar” konulu iki sunum yaptı.  

 

Programda ayrıca Çankırı Karatekin Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Serkan Uranbey, “Nasıl Başardım?” konulu, TÜBİTAK'dan Dr. Harun Yılmaz,  ise “Bilim İnsanları Destek Programları Tanıtımı” ve “Başarılı Olmak için İp Uçları” konulu sunumlarını gerçekleştirdi. Soru cevap bölümünün ardından toplantı, kokteylle sona erdi. 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER