banner198

Tüketiciyi Bilgilendirme Projesi başladı

Tüketiciyi Bilgilendirme ve Bilinçlendirme Projesi başladı.

Tüketiciyi Bilgilendirme Projesi başladı
banner145

Çankırı Valiliği Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü “Tüketiciyi Bilgilendirme ve Bilinçlendirme Projesi başladı.

Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi ‘nde yapılan Bilgilendirme Toplantısı, Vali Vahdettin Özcan’ın yaptığı açılış konuşması ile başladı.

Vali Özcan, “Hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Kentli olmak, belediye hizmetlerinden yararlanmak bir takım olguları kazanmakla oluyor. Çağdaş dünya bir takım sorunları beraberinde getiriyor. Bu sorunları çözerken de haklarımızı bilmemiz gerekiyor. Tüketici hakları engin ve derin bir konu. Bu konu ile ilgili çalışmaları nedeniyle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürümüz Şaban Küçükgümrah ve Milli Eğitim Müdürümüz Yaşar Petek’e teşekkür ediyorum” dedi.

1989-1990 yılları arasında Amerika Birleşik Devletlerinde bulunduğu yıllarda o zaman Türkiye’de olmayan Alışveriş Merkezleri gördüğünü ve bu merkezlerde aldığı üründen memnun olmayan vatandaşların, hiçbir sorun çıkarılmadan ürünlerini geri iade ettiklerini gördüğünü ifade eden Vali Özcan, 1995 yılında Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun çıkarıldığını ve Türkiye’de de bu sistemin işlediğini belirtti. Kanun kapsamında Tüketici Hakem Heyetleri oluşturulduğunu ve bu heyetlere başvuruların gün geçtikçe arttığını ifade etti.

Vali Özcan, “Modern dünyada sistemin işlemesi sivil toplum kuruluşları ile olur. Demokrasi hak kullanma ve hesap verilebilirlik ile yürür. Çankırı’da bir Tüketici Derneğimiz yok. Sizler büyüklerinize iletiniz, tüketici derneğini İlimizde kuralım. 2012 yılı Tüketici Derneğimizin kurulduğu bir yıl olsun” dedi.

Vali Özcan, “Bu bilgilendirmelerin, sizlere, Okulumuza ve Çankırımıza hayırlı olmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, “Hepimiz birer tüketiciyiz. Bu konuda farkındalık yaratmak, sizleri bilgilendirmek amacıyla sizlerle birlikteyiz. Sizlerde bu bilgilendirmeler sonunda bilinçli birer tüketici olacaksınız” dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Şaban Küçükgümrah, yaptıkları proje ile 30 okulda 2500 öğrenciyi bilgilendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Tüketici, ayıplı mal, Tüketici Hakem Heyetleri, Tüketiciyi Koruma Kanunu, tüketici hakları ve yerli ürün tüketimi konusunda öğrencilere yaptığı sunum ile bilgi verdi. Sunum sonunda Bilinçli Bir Tüketici misiniz? Değerlendirilmesinde on soruyu öğrenciler cevapladı.

Müdür Küçükgümrah, İl genelinde İlköğretim ve Ortaöğretim öğrencileri arasında şiir, resim ve kompozisyon yarışması düzenlediklerini, yarışma sonunda birinciye 200 TL, ikinciye 150 TL, üçüncüye ise 100 TL’lik alışveriş çeki verileceğini belirterek öğrencileri bu yarışmaya katılmaya davet etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER