banner198

Tuz Mağarası Çalışma Grubu toplandı

Tuz Mağarasının Turizm amaçlı kullanılması ve tanıtılmasına yönelik oluşturulan Tuz Çalışma Grubu toplantısı yapıldı.

Tuz Mağarası Çalışma Grubu toplandı
banner145

Tuz Mağarasının Turizm amaçlı kullanılması ve tanıtılmasına yönelik oluşturulan Tuz Çalışma Grubu toplantısı Vali Vahdettin Özcan Başkanlığında toplandı.

 

Vali Vahdettin Özcan, Çankırı Tuz Mağarasının İlimiz ve Ülkemizin turizm ve sağlık potansiyeline kazandırılması amacıyla 23 Kasım 2011 tarihinde Prof.Dr. İbrahim Demirtaş, Nail Altıparmak, Nusret Acar, Özgür Başar, Ethem Yenigürbüz, İsmail Karadana ve Taner Kılıç’ın bulunduğu Tuz Çalışma Grubu’nu teşkil ettirmiş ve Grup çalışmalarına başlamıştı.

 

Daha önce iki kez toplanan Tuz Çalışma Grubu toplantısı bu ay Vali Özcan Başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıya Belediye Başkanı İrfan Dinç, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, ÇKÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Yartaşı,  Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Hanım Halilova, Heykeltraş Doç.Dr.Sait Rüstem, Kuzka Yatırım Destek Ofisi Yetkilisi Abdullah Gülşen, Kuzka Proje Birimi Başkanı Mustafa Gül ve Uzman İlker Sütlü, Çankaya Tuz İşletmesi adına Süphan Yaşar ve Tuz Çalışma Grubu üyeleri katıldı.

 

 

Toplantıda; Tuz Çalışma Grubunun bugüne kadar yaptığı çalışmalar değerlendirildi. Tuz Mağarasında sanal tur ve diğer Ülkelerde bulunan Tuz Mağaralarında yapılan çalışmalar sunum yapılarak izlendi

 

Çankırı’da bu konuda yapılabilecekler ile Çankırı Tuz Terapi ve Turizm Projesinin de değerlendirildiği toplantıda güzel sanatlar, turizm, hediyelik eşya, sanatsal çalışmalar konuşuldu.  Tuz Sempozyumu ve Tuz Çalıştayı yapılması gerektiğine ve Üniversite ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansının bu konuda ortak bir çalışma başlatmasına karar verildi.

 

Vali Vahdettin Özcan, toplantıda konuşulanların icraata dökülmesi için çalışmalara hız verilmesi gerektiğinin önemine değinerek, “tuz ile ilgili kim ne biliyorsa toparlayalım ve Tuz Çalıştayını yapalım. Tuz Mağaramızı da Türkiye’nin gündemine oturtalım” dedi.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER