banner306
banner198

ÜÇ HAFIZ… ÜÇ TAÇ

Bahçelievler Sultan Hatun Kız Kur an Kursu, 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında 3 hafız mezun etti.

ÜÇ HAFIZ… ÜÇ TAÇ
banner145

Açıldığı günden beri pek çok başarıya imza atan, eğitim kalitesi ve hizmet binasıyla bölgede adından sık sık bahsettiren ve hafızlık yapmak için civar illerden de talep gören Bahçelievler Sultan Hatun Kız Kur’an Kursu, 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında da 3 hafız mezun ederek başarısını sürdürüyor.

Bu yıl hafızlığını tamamlayarak mezun olan üç hafız öğrenci için Hoca Ahmet Yesevi Camiinde oldukça büyük bir kalabalığın katılımıyla görkemli bir mezuniyet töreni yapıldı.

Bu yıl 5.si gerçekleştirilen “Taç Töreni” Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışmasında Türkiye 4.sü olan Bahçelievler Sultan Hatun Kız Kur’an Kursu öğrencisi Emine Karadere’nin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur’an Kursunu ve faaliyetlerini tanıtan slayt gösterisinin ardından Merve Çakır gönüllere huzur veren bir ney dinletisi sundu.

Proğramda Zahide Sütçü’nün “Kur’an Daha Ne Desin?” isimli şiirinin ardından Bahçelievler İlahi Grubu ilahiler söyledi. Daha sonra Bahçelievler Sultan Hatun Kız Kur’an Kursu Müdürü ve Hafızlık Hocası Mukaddes Sarıkaya Kur’an Kursu ve faaliyetleri konusunda bilgi vererek hafızlığın Allah katındaki öneminden bahsetti.

Kur’an Kursu Müdürü ve Hafızlık Hocası Mukaddes Sarıkaya bu yıl hafızlığını tamamlayarak mezun olan Sevgi Şahin, Ayşegül Çağlar ve Satı Uzun’u tebrik ederek dualarla taçlarını taktı.

Törene katılan İl Müftüsü Arslan Türk,  Kur’an Kurslarının önemi, hafızların yetişmesi, Kur’an-ı Kerim’i öğrenme ve öğretmenin öneminden bahseden bir konuşma yaptı. Arslan Türk konuşmasının ardından, hafızları tebrik ederek altınla ödüllendirdi.

Halk yoğun ilgi gösterdiği Taç Töreni’ne Vali Vahdettin Özcan’ın eşi Leyla Özcan, İl müftüsü Arslan Türk’ün Eşi Ayşe Türk’ün yanı sıra köy ve ilçelerden de pek çok davetli katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304