banner198

Üçsa Etkinlikleri Yıl Sonu Konseri Yapıldı

Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından dördüncüsü düzenlenen Üçsa Etkinlikleri Yıl Sonu Konseri yapıldı

Üçsa Etkinlikleri Yıl Sonu Konseri Yapıldı
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından dördüncüsü düzenlenen “Üçsa Etkinlikleri Yıl Sonu Konseri” 100.Yıl Kültür Merkezi’nde yapıldı.

 

Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin sanatı, çocuklarla, çocukları sanatla buluşturmak için Çankırı’lı çocuklara yönelik olarak resim, heykel, seramik, drama, müzik atölyeleri düzenleyerek tamamen ücretsiz olarak sürdürdüğü etkinliğin yıl sonu sergi ve sunumlarına Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Güzel Sanatlar Fakültesi eski Dekanı Prof. Suna Çevik, öğretim üyeleri/elemanları ve birçok sanatsever katıldı. Bu yıl Seramik ve Heykel çalışmalarının yer aldığı serginin açılış konuşmasında Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş “Türkiye’deki dört üniversiteye model olan Üçsa etkinliklerine emeği geçenlere teşekkür etti. Rektörümüz zor şartlar altında ve özveri ile Çankırı Karatekin Üniversite’sinin iki yılda bir kampüse kavuştuğunu belirterek Çankırı halkının üniversitemize daha duyarlı olmaları gerektiğinin altını çizdi. Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi eski Dekanı Prof. Suna Çevik ise yaptığı konuşmasında Çankırı’nın hayatında çok önemli bir yeri olduğunu belirterek, Üçsa projesinin mimarı olarak sanatın insan bireyinin gelişiminde oynadığı rolün başka bir şeyle doldurulamayacağı belirtti.  Üçsa ekinliğinin amacı ve kapsamı hakkında bilgi veren Çevik; sanatı elitlerin tekelinden kurtarıp halkla buluşturmak amacıyla Üçsa projesini hayata geçirdiklerini belirtip, etkinlikte yer alan eğitimciler ve öğrenciler ile emeği geçenlere teşekkür etti ve başarılar diledi.

 

Sergi sonrası koro şefleri Elvan Karakoç yönetimindeki çocuk korosunun müzik gösterisi yer aldı. Konser sonrası Üçsa etkinliğine katılan öğrencilere katılım belgeleri verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER