banner198

Üniversite Olarak Geleceğe Umutla Bakıyoruz

Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş yeniden rektör olarak atanmasının ardından yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi

Üniversite Olarak Geleceğe Umutla Bakıyoruz
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, basın toplantısı gerçekleştirerek yeniden rektör olarak atanmasının ardından yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.  

İkinci döneme başlarken kurum içinde bir check-up yapılacağını, Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin 4 yıl önceki hali ile bugün nereye geldiklerini ölçeceklerini ve kurum içinde bir muhasebe yapacakları belirtti. Bu muhasebenin ardından ikinci 4 yıl için yol haritasını çıkartacaklarını belirten Rektör Savaş, Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin hızlı gelişen bir üniversite olduğunu, belirledikleri yol haritası ile başarıya doğru ilerlediğini belirtti.

Çankırı Karatekin Üniversitesinde iki husustan büyük gurur duyduğunu belirten Rektör Savaş, “Akademik yapısı en güçlü üniversitelerden birisi olduğumuzu rektörlük seçimlerinde ispatladık. Akademik kadrolaşmada, öğretim üyesi olarak 200’e yakın sayıya ulaştık. Bu kadrolaşmamız siyasi ve ideolojik değil, akademik kadrolaşma şeklinde oldu. Çankırı Karatekin Üniversitesine layık olan kadrolaşmamızı gerçekleştiriyoruz. Aşçıya ihtiyaç varken şoför almadık. Personel alımlarımızda torpil olmadı. İşin ehli kişiler jüri tarafından belirlendi. Bu izlediğimiz yol da, Çankırı Karatekin Üniversitesinin uluslararası başarıya imza atmasına yardımcı oldu. Yeni, genç bir üniversite olmamıza rağmen, 15 üniversitenin yer aldığı COST projesi olan üniversiteler arasına girdik. 4 sene içinde 17 üniversiteye destek veren oturmuş bir üniversite konumuna geldik. Çok gururluyuz.” dedi.

Çankırı Karatekin Üniversitesinin ikinci gurur meselesinin özerkliğine leke sürdürmemesi olduğunu belirten Rektör Savaş “Çankırı Karatekin Üniversitesinin özerliğine, hassasiyetine ve itibarına kimsenin söz söylemesine ve elini sürmesine müsaade etmedik. Kurumumuzun hassasiyetini korumaya çalıştık.” dedi.

Kurucu Rektörlüğün kolay bir süreç olmadığını ifade ederek açıklamalarına devam eden Rektör Savaş, “Çankırı halkı, Sivil toplum örgütleri Çankırı Karatekin Üniversitesinde olup bitenin farkında. Çankırı Karatekin Üniversitesinin çalışmaları hemen hemen her kesim tarafından takdir ediliyor. Bazıları Çankırı’da bir mucize gerçekleştiğini biz gittikten sonra daha iyi anlayacaklar. Biz görevimizi rütbe ve makam için yapmadık ve yapmıyoruz da. Biz bu milletin vergileriyle okuduk. Bu vergileri helal ettirmek için bize görev düştü. Çankırı’ya yakışan bir üniversite olsun diye gece-gündüz çalıştık, aile hayatımız sıfırlandı, tatilimiz yandı. Biz bundan şikayetçi değiliz. Görevimizi zevkle yapmaya çalışıyoruz, Çankırı’mıza helal olsun.” dedi.

Rektörlük seçimlerinin ardından çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini ifade eden Savaş, “Çankırı, Ankara’nın banliyösünde ikinci bir Eskişehir olma yolunda ilerliyor. Tabi ki, bu sadece üniversiteyle olacak bir iş değil, ama biz bu konuda üniversite olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Allah’a hamdolsun, çalışmalarımızda hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz ”diye konuştu.

Bu yıl 3 bin 103 öğrenci kontenjanından 2 bin 400 öğrencinin kayıt yaptırdığını, 700 ek kontenjan olduğunu, yalnızca 36 öğrencinin çeşitli nedenlerden dolayı kayıt dondurduğunu belirten Rektör Savaş “Uluyazı kampus çalışması tüm hızıyla devam ediyor. 8 tane bina dayalı döşeli vaziyete geldi. Su problemi Aralık’ta bitiyor. Yol için de Karayolları yakın bir zamanda ihaleye çıkacak. Modern bir kampus alanında en kısa zamanda eğitim-öğretime devam etmemiz en büyük arzumuzdur.” dedi.

Geleceğe umutla baktıklarını ve Üniversite olarak şehrin tüm değerlerini dikkate aldıklarına dikkat çeken Rektör Savaş, şehirle birlikte büyüme gayreti içinde olduklarını kaydetti. 4 yılda Çankırı Karatekin Üniversitenin gelmiş olduğu başarı tablosunun bir takım çalışması olduğunun altını çizen Rektör Savaş “Bu ortaya koyulan muazzam eserin faturasını asla şahsıma çıkarmadım. Kısa zamanda böyle bir eser ortaya çıktı. Bu eser, bir takım işidir. Bize destek olan, Hükümetimize, Bakanlarımıza, Bakanlık Müsteşarlarına, Çankırı halkına, Çankırı Milletvekillerimize, Çankırı Valimize, Çankırı Belediye Başkanımıza, Sivil Toplum Örgütlerine, İşadamlarına, akademisyenlere, memurlara, işçilere, Çankırı Basınına, Üniversiteye en ufak katkısı olan herkese çok çok teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER