banner198

Ünü Çankırı Sınırlarını Aştı

Çankırı Rölyef ve Hat sanatçısı Ali Demir’in Ordu’da ki sergisini Bakan Günay açtı.

Ünü Çankırı Sınırlarını Aştı
banner145

Çankırı Rölyef ve Hat sanatçısı Ali Demir’in Ordu’da ki sergisini Bakan Günay açtı.

Yaptığı Hat ve Rölyef çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren Çankırılı sanatçı Ali Demir, birbirinden güzel eserleriyle ününü Çankırı sınırları dışına taşıdı.

Çankırı Çivitcioğlu Medresesi’nde sanatını icra eden ve bir çok öğrenci yetiştiren Ali Demir, alüminyum folyo üzerine yaptığı rölyef ve hat işlemeleriyle göz doldurmaya devam ediyor.

Son olarak 28 Mart - 1 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen Ordu 1. Karadeniz Fuarı’nda Ordu Valiliği ve Ordu Bilim Sanat Derneği ‘nin desteğiyle sanatseverlerine karşısına çıkaran Ali Demir, Ordu’da il kez gerçekleşen Hat ve Rölyef sergisinde sanatseverlerin büyük ilgisiyle karşılaştı.

Açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın yaptığı Geleneksel Sanatlar Sergisinde Demir’in eserlerini tek tek inceleyen Bakan Günay, “Eserler harikulade olmuş, açıkçası eserlere hayran kaldım” diye konuştu.

Ordu plakasını temsilen 52 eserden oluşan çalışmasıyla sergiye katıldığını ifade eden Ali Demir, “Ordu’da ilk kez böyle bir sergi açılmış oldu. Sergide ki eserlerimin çoğu sanatseverlerce beğenilerek satın alındı. Bundan sonra Çorum’da bir İstanbul’da iki ayrı bölgede sergim olacak” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304