banner198

Uzman Çavuşlardan Akmana teşekkür ziyareti

45 yaşında emekli olma hakkına kavuşan Uzman Erbaşlar Çankırı Milletvekili Dr. Nurettin Akman a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Uzman Çavuşlardan Akmana teşekkür ziyareti
banner145

45 yaşında emekli olma hakkına kavuşan Uzman Erbaşlar Çankırı Milletvekili Dr. Nurettin Akman a teşekkür ziyaretinde bulundu.

 

Türk Silahlı Kuvvetlerinde Uzman Çavuşların özlük haklarıyla ilgili geçtiğimiz hafta TBMM da kabul edilen kanunla 45 yaşında emekli olma hakkına kavuşan Uzman Erbaşlar Milli Savunma Komisyonu Sözcü AK Parti Çankırı Milletvekili Dr. Nurettin Akman’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

 

Dr. Nurettin Akman’ın meclisteki odasında gerçekleşen ziyarette uzman çavuşları eşleri ve çocukları yalnız bırakmadı. Yapılan değişiklikten bir hayli mutluluk duyduklarını belirten uzman çavuş ve aileler emeği geçen herkese 40 bin ailenin duasını ve teşekkürlerini getirdiklerini ifade ettiler.

 

Ziyarette, kanunun uzman çavuşlar kadar kendilerini de mutlu ettiğini ifade eden Dr. Akman, Uzman Jandarma Çavuş ve Astsubaylarla ilgili eksikliklerin giderilmesi için de çalışma başlattıklarını söyledi.

 

Binlerce aileyi sevindiren karar sonrasında kanunun çıkmasından önemli rolü bulunan Çankırı Milletvekili Dr. Nurettin Akman’ı teşekkür plaketi takdim eden uzman çavuşlar, vekil Akman’a başarılı çalışmalarının destekçisi olacaklarını ifade ederek meclisten ayrıldılar.

 

Bilindiği üzere 45 yaşına geldiklerinde emeklilik hakları olmadığı için Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ayrılıp bir anlamda sokağa bırakılan Uzman Çavuşlar geçtiğimiz hafta TBMM’de çıkarılan yeni yasa ile emeklilik hakkına kavuştular.  Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen kanunla askeri okuldan atılanların ödemek zorunda kaldığı astronomik tazminatta düşürülmüştü. Subaylar askeri mahkeme üyesi olmaktan çıkarılmış Anayasa Mahkemesi, askeri mahkemelerdeki subay üyelerin yargının bağımsızlığı ilkesine aykırı bularak iptal etmişti. Yeni düzenleme ile asker mahkemelerin sadece askeri hakimlerden oluşması kararlaştırıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304