banner306
banner198

Vahdettin Özcan, Çankırı Postasını makamında ağırladı

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, internet medyasının bir Türkiye gerçeği olduğunu söyleyerek bunu görmezden gelemeyeceklerini belirtti

Vahdettin Özcan, Çankırı Postasını makamında ağırladı
banner145

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, internet medyasının bir Türkiye gerçeği olduğunu söyleyerek internet medyasını görmezden gelemeyeceklerini belirtti.

 

Çankırı Postası İmtiyaz Sahibi ve Yazı İşleri Müdürümüz Ercan Şeker ve Köşe yazarımız Bekir Mustafaoğlu’nu makamında kabul eden Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, kamuoyuna önemli mesajlar verdi. Çavundur OSB ile ilgili süren tartışma ve gündeme ilişkin konular da değerlendirmelerde bulunan Özcan, sosyal ağları en iyi şekilde kullanacağını da sözlerine ekledi.

                        

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunan Çankırı Postası sahibi ve köşe yazarımız Ercan Şeker, Çankırı Postası’nın görüntülü ve görsel haberleriyle Çankırı’nın en çok izlenen haber siteleri arasında yer aldığını ifade ettiği konuşmasında, internet haberciliği konusunda Özcan’a bilgi verdi.

 

İnternet medyasıyla ilgili yeni bir yasa tasarısının meclis gündeminde olduğunu, mesleki konular da yaşanan sıkıntı ve eksiklikleri giderilmesi için Vali Özcan’dan destek beklediklerini anlatan Şeker, “Çankırı Postası olarak işimizi en profesyonel şekilde yapmak istiyoruz. Dünyanın her yerinden Çankırı gündemini takip etmek isteyen gurbette ki Çankırılılar yoğun olarak sitemizi ziyaret ediyor. Ancak, sitemizin bütün kurumlarla iletişim içerisinde olmasına ve basın toplantılarına davet edilmemize rağmen, iletişim konusunda en büyük sıkıntı yaşadığımız kurumun Çankırı Valiliği olması, bizleri ve okuyucularımızı üzmektedir ”ifadelerini kullandı.

 

vahdettinozcan -İNTERNET MEDYASI BİRTÜRKİYE GERÇEĞİ-

Çankırı Postasını takip ettiğini belirten Vali Vahdettin Özcan,  İnternet Medyasını görmezden gelemeyeceklerinin altını çizdi.  

Özcan “İnternet Medyası bir Türkiye gerçeği, bunu görmezden gelemeyiz. Çankırı Valiliği olarak İnternet Medyasıyla ilgili çok kısa biz zaman da yeni bir açılım yapacağımızın müjdesini sayfanızdan sizin aracılığınızla vermek istiyorum” diye konuştu.

 

Sosyal ağları en iyi şekilde kullanmak istediklerini kaydeden Özcan,  “MSN de 50 kullanıcı beni listesine eklemiş. Geçtiğimiz Salı günü 10 kişiyle online yazıştık. Vatandaşlarımız, çeşitli talep ve isteklerini bu yolla bana ilettiler” dedi.

 

-MSN’DEN SONRA TWİTTER VE FACEBOOK’TA HESAP AÇACAĞIM-

MSN’den sonra Facebook ve twitter gibi sosyal ağlarda da hesap oluşturacağına değine Özcan, vatandaşla diyaloğunun bununla da sınırlı kalmayacağını, 15 günde bir ‘halk günü’ düzenleyeceğini anlattı. Cep telefonunun daima açık olduğunu ifade eden Özcan, isteyen herkese cep telefonu numarasını verdiğini, kendisini 24 saat boyunca arayabileceklerini belirtti.

 

 

-ÇANKIRI’DA MASA BAŞINDA OTURARAK VALİLİK YAPILMAZ-

Çankırı'da ilçe gezilerini tamamladığını, brifingler aldığını belirten Özcan, “Çankırı da olmaktan mutluyum. Bir valinin çok şey yapabileceği bir il. Çankırı’ya alışılmışın dışında son yirmi yılda ilk defa vali olan birinin atanıyor olması çok önemli.  Çankırı da masa başında oturarak valilik yapılmaz. Çankırı Valisi bir Kaymakam gibi olmalı. Biraz sonra çıkıp tarihi evlerde incelemede bulunacağız. Ardından Rektör beyle birlikte Dil Merkezi ile Fen Fakültesi laboratuarını gezeceğiz” dedi. 

 

-ÇAVUNDUR OSB’DE YETKİ BANA AİT-

Çavundur OSB’nin izninin iptal edilmesiyle ilgili kamuoyunda süren tartışmayı takip ettiğini ifade eden Özcan, "Tartışmayı şimdilik izlemekle yetiniyorum. Çavundur Belediye Başkanı bana özel bir mektup gönderdi. Çavundur OSB’nin izninin iptal edilip edilmemesiyle ilgili şuan bir fikrim oluşmuş değil. Çavundur OSB’de yetki bana ait” dedi.

 

-YÖNÜMÜZÜ BATI’YA ÇEVİRECEĞİZ-

Çankırı’nın Ankara’nın gölgesinde kalan bir il olduğunu vurgulayan Özcan, “Bu yakınlığı avantaja dönüştüreceğiz. Ankara bizim Başkentimiz ancak, yönümüzü batıya İstanbul’a çevireceğiz. İstanbul’un deneyimini Çankırı’ya taşıyacağız” ifadelerine yer verdi.

 

İlk etapta İstanbul ve Ankara’da bulunan STK yöneticileri ve kendi bürokratlarıyla Aralık ayının son haftasında İstanbul’da toplanacaklarını anlatan Özcan, Sabah 11’de girip gece yarısına kadar Çankırı’yla ilgili beyin fırtınası yapacaklarını, toplantı sonunda sonuç bildirisi yayınlayacaklarını söyledi.

 

-100 ÖĞRENCİYE EĞİTİM BURSU GELİYOR-

Öte yandan eğitim konusunda Çankırı’da önemli eksiklikler olduğuna değinen gazetemiz Köşe Yazarı Bekir Mustafoğlu’nun sorusunu yanıtlayan Özcan,”2012 yılının başında arkadaşı olan LC Waikiki’nin sahibi Vahap Küçük’ün 100 Çankırılı öğrenciye burs vereceğini, bunu şahsi girişimiyle sağladığını belirtti.

 

Uluyazı Kampüsü içerisinde bin öğrenci kapasiteli yurt temelinin birkaç gün içerisinde atılacağını söyleyen Özcan, Atatürk stadyumu açık tribün arkasında 2 milyon liraya mal olacak Gençlik Merkezi temelinin de bu ayın ikinci haftasında atılacağını sözlerine ekledi .

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304