banner198

Vali Özcan altı aylık dönemi değerlendirdi

Vali Özcan, 2011 yılı çalışmaları ve son altı aylık çalışmalarına ilişkin çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

Vali Özcan altı aylık dönemi değerlendirdi
banner145

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Valilik Toplantı Salonu’nda bir basın toplantısı düzenleyerek, 2011 yılı çalışmaları ve son altı aylık çalışmalarına ilişkin çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

Değerlendirme toplantılarını senede iki kez yapmayı planladığını belirten Vali Özcan, “Bu ilk altı aylık toplantımız. İkinci altı ay sonunda yine bir toplantı yapacağız. Bu çalışmalar ben gelmeden önce yapılan ve benimle birlikte de devam eden çalışmalar. Takdire şayan çalışmalar var, emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Yapılan çalışmaları kamuoyuna gazeteler aracılığı ile duyurduklarını ifade eden Özcan, ortak akılla bir takım sorunların çözüleceğini, çözüm noktasında halktan gelen taleplerin değerlendirmeye alınacağını kaydetti.

Çankırı Valisi olarak göreve başladığından beri İlçe gezileri düzenleyerek kırsal kesimlere gittiğini belirten Vali Özcan, kış mevsimi nedeniyle bazı beldelere gidemediğini, havaların düzelmesi ile birlikte diğer beldelere de gideceğini belirtti.

2011 yılında 500 civarında proje yürütüldüğünü aktaran Özcan, 325 milyon liralık ödeneğin %90’lık kısmının kullanıldığını söyledi. Eğitim alanındaki çalışmalara da yer veren Özcan, ağırlıklı olarak onarım ve doğal gaz dönüşümü projeleri yürütüldüğünü, yeni yılda yeni okullar yapmayı hedeflediklerini ifade eden Özcan, Çerkeş ve Kızılırmak’a anaokulu yapılmakta olduğunu, Eldivan ve Korgun’a da anaokulu yapmayı düşündüklerini söyledi.

Eğitim alanındaki çalışmaların önemine işaret eden Özcan, Pancar Deposunun yeri ile ilgili Özelleştirme İdaresi Başkanı ile görüştüğünü ve okul yapmak için bedelsiz tahsisini istediğini ve tahsisin eğitim amaçlı kullanılmak üzere gerçekleştiğini ve yeni eğitim sistemine göre ihtiyaç hissedilen bölümlere göre kullanılacağını ifade etti.

Köylere yönelik yapılan hizmetler hakkında da çeşitli bilgiler veren Özcan,  2011 yılında köy yolları için 12 milyon 283 bin lira harcandığını söyledi. Özel İdare çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Özcan, “Ben diğer illerin özel idarelerine de bakıyorum ve bizim özel idarenin imkanları ölçüsünde Türkiye ortalamasının üzerinde çalıştığını görüyorum” dedi.

Yakın Kent Organize Sanayi Bölgesi ismi ile yeni bir organize sanayi bölgesi ihtiyacının bakanlığa iletildiğini belirten Özcan, ayrıca Çavundur’un Çankırı’nın en önemli yerlerinden birisi haline geleceğini ifade etti.  Bölgede termal otel ve termal tatil köyü projesi çalışmaları yürütüldüğünü, Çavundur Organize Sanayi Bölgesinin İhtisas organize sanayi bölgesi haline getirilebileceğini söyledi

Kültür ve turizm alanında yapılan çalışmalara da değinen Vali Özcan, Nisan ayında Çankırı’da KUZKA ile birlikte tuz çalıştayı yapacaklarını belirtti. Yıldıztepe’nin önemli turizm merkezlerinden birisi olduğunu belirten Özcan, önümüzdeki sezon için bölgeye kayak pisti yapılacağını, yeni sezona pisti yetiştirmeyi hedeflediklerini, yol genişletme içinde çalışma başlattıklarını söyledi. Vali Özcan, “İnşallah gece kayağı için ufak çaplı bir de aydınlatma düşünüyoruz. Ayrıca bölgeye spor kulüpleri için spor sahası ile sağlık ve asayiş ekipleri için de ahşap ağırlıklı, yöreye uygun bir tesis yapmayı düşünüyoruz” dedi.

Çankırı girişindeki bölge trafik yanına yeni bir sentetik saha için çalışma başlattıklarını söyleyen Vali Özcan, Süt Fabrikası yanına da büyük bir spor salonu yapacaklarını ve çalışmaların önümüzdeki ayda tamamlanacağını belirtti.

Hükümet Konağı’nda da küçük çaplı onarımlar yapıldığını söyleyen Özcan, konak yıkılana kadar bile olsa vatandaşlara kaliteli hizmet vermeyi hedeflediklerini söyledi. Özcan ayrıca, yeni hükümet konağı ihalesinin Ekim ayında yapılacağını kaydetti.

Alpsarı Göleti için hazırlanan proje ile yürüyüş parkurları, kamelyalar, çocuk parkları ve bina yenilenmesi yapılacağını ve halkımızın modern bir piknik alanına kavuşacağını belirten Vali Özcan, davetlerine icabet eden basın mensuplarına teşekkür ederek toplantıyı sonlandırdı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER