banner306
banner198

Vali Özcan, Belde Gezilerini Tamamladı

Vali Vahdettin Beldeleri inceleme gezilerini tamamladı.

Vali Özcan, Belde Gezilerini Tamamladı
banner145

Vali Vahdettin Özcan’ın Beldeleri inceleme gezisini Orta Kalfat, Kurşunlu Dumanlı ve Taşkaracalar Beldeleri ile tamamladı.

Kalfat Belediyesi önünde Çerkeş Kaymakamı Orta Kaymakam Vekili Yasin Öztürk, Kalfat Belediye Başkanı Mustafa Bal ve çok sayıda Kalfatlı tarafından karşılanan Vali Özcan, Başkan Bal’a Çikolata ve Çankırı Yaran Kitabı hediye etti.

Vali Özcan, “Bugün burada sizlerle tanışmak, yapılan çalışmaları görmek ve isteklerinizi dinlemek üzere buradayız” dedi.

Belediye Başkanı Bal, 4 mahalleden oluşan Beldede 22 adet lojman, 2 adet bakkal, 1 süt üretim merkezi, 2 adet cami, 1 İlkokul olduğunu, 12 km.kanalizasyon, 16 km.içmesuyu şebekesi yaptıklarını, 12 adet HİS göleti bulunduğunu, aile parkı ve çocuk parkı olmak üzere iki adet park bulunduğunu belirtti. Doğal arıtma için çalışma yaptığını da belirten Başkan Bal, Ağaçin Göletinin “bir yılda bin gölet” projesi kapsamına alındığını söyledi.

Başkan Bal, “Hemşehrimiz Kalfatlı Ali Kemal’in torunu olan Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, geçtiğimiz yıl Kalfat’a geldi, bu yıl gelemeyecek, ancak 2013 yılında İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları ile birlikte Beldemize geleceklerini söylediler” dedi.

Vali Özcan, “Kendilerini İlimizde konuk etmekten memnuniyet duyarız” dedi. Vatandaşlarla sohbet eden Vali Özcan, onların isteklerini ve sorunlarını da dinledi. Süt üretim merkezinin çevreyi etkilediğini söyleyen vatandaşlara, Vali Özcan, “Beldeleri harekete geçirmek için yatırımcı gerekiyor. Ögütler’e geldim gördüm, güzel bir yatırım yapılmış, teşekkür ediyoruz. Yatırım yapacağız, ancak çevreye zarar vermeyeceğiz” diyerek, gerekli incelemelerin ve tetkiklerin yapılacağını söyledi. Belde içerisinden geçen derede incelemelerde bulunduktan sonra Dumanlı Beldesine geçti.

Dumanlı Beldesinde Atkaracalar Kaymakamı Kurşunlu Kaymakam Vekili Kürşat Karaca, Dumanlı Belediye Başkanı Kadir Keten ve Dumanlılılar tarafından karşılanan Vali Özcan, burada da Başkan Keten’in yaptığı çalışmaları dinledi. Başkan Keten, İçmesuyu ve Kanalizasyon projeleri yaptığını, atık su arıtma projesi ile ilgili de çalıştığını, Kültür Bakanlığından Kale onarımı için başvurduklarını, Beldede bulunan orman arazisini ağaçlandırarak Şehidimizin ismini vermek istediklerini belirtti.

Vali Özcan, Kültür Bakanlığından konunun takip edilmesi ve Orman İşletme Şefi’ne ağaçlandırma yapılması talimatlarını verdi. Dumanlı Beldesi yolunun etrafının ağaçlandırılması çalışmasını beğenen Vali Özcan, Başkan Keten’e teşekkür etti.

 

Dumanlı Şehit Er Şimşek Çınar İlköğretim Okulu’nda Öğretmen Servet Uysal’dan okul ile ilgili bilgiler alan Vali Özcan, okulda incelemelerde bulundu. Okul binasının cam ve çerçeveleri ile sıralarının değiştirilmesi için gereken talimatı verdi. Öğretmen ve öğrencilere hediyeler dağıttı.

Dumanlı Yaylası Yolu’nda vatandaşların yaylada elektriklerinin olmadığını belirtmeleri üzerine Vali Özcan, “Öncelikle buraların sahibi olun, sizlere buraları satalım, daha sonra elektrik verilebilir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304