banner198

Vali Özcan, Köy Okullarını Ziyaret Etti

Vali Özcan İlköğretim haftası dolayısıyla köy okullarını ziyaret etti.

Vali Özcan, Köy Okullarını Ziyaret Etti
banner145

Vali Vahdettin Özcan, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek ve İl Jandarma Komutanı Albay Şakir Uslu ile beraber Karadayı ve Tüney Köylerinin ilkokul ve ortaokul kısımlarına ziyarettte bulundu.

İlköğretim haftası dolayısıyla köy okullarını ziyaret eden Vali Özcan, İlk ziyaretini Karadayı ilkokuluna yaptı. Vali Özcan’ı Okul Müdürü Turan Kabalakoğlu, Köy Muhtarı Hayri Aslan, öğretmenler ve öğrenciler karşıladı.

Okul Müdürü Kabalakoğlu, okul hakkında bilgiler verdi. Okulun kalorifer tesisatının yapıldığını, 2001 yılında depreme karşı güçlendirme yapıldığını, okulda su depo yapıldığını ve faaliyete geçmesi beklediklerini ifade etti. Okul’un tören alanı olan bahçe bölümüne kilitli parke taşı döşemek istediklerini ifade etti.

Okulda 160 öğrenci olduğu ve okula Alıca ve Çatalelme Köyünden öğrencilerin geldiğini ifade eden Müdür Kabalakoglu okulda şu an 9 öğretmenin olduğunu ve 3 öğretmeninde görevlendirme ile geleceğini belirtti.

 

Daha sonra Tüney Köyüne hareket eden Vali Özcan ve beraberindekileri Tüney Şehit Mehmet Demir ilk ve ortaokulu Müdürü Emine Kiraz, Tüney Köyü Muhtarı Mustafa Sarıoğlu, öğretmenler ve öğrenciler çiçeklerle karşıladı.

Okul Müdürü Emine Kiraz okul hakkında bilgi verdi. Okulda 8 derslik, 162 öğrenci, 6 öğretmen 1 ana sınıfı olduğunu,  okula 7 farklı köylerden öğrenciler geldiğini belirtti. Daha sonra sınıfları gezen Vali Özcan öğrencilere Çanta, boyama kitabı ve yumoş hediye etti, Bilgisayarların bakımı ve masa tenisi masasının yenilenmesi için talimat verdi.

Vali Özcan öğrencilerden başarı olmalarını ve ailelerine selam söylemelerini, bir sıkıntıları olduğunda Valilik internet sitesinden mail atabileceklerini söyledi.

Öğrencilere çeşitli hediyeler veren Vali Özcan, Okul Müdürlerine de Türk Bayrağı hediye etti.

 Ardından Vali Vahdettin Özcan Tüney Köy’ünde bulunan tarihi Jandarma Karakolunda incelemelerde bulundu.

Tüney Köy’ünde 1925 yılında bölgenin asayiş ve güvenliğini sağlamak amacıyla kurulan jandarma karakolu 62 yıl hizmet verdikten sonra 1987 yılında boşaltıldı.

O günden bu güne kadar boş olan taş binanın herhangi bir kamu hizmetinde kullanılıp kullanılmayacağı konusunda İl Jandarma Komutanı Albay Şakir Uslu ve İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek ile görüş alışverişinde bulunan Vali Özcan, binanın o günün şartlarında yapılmış en güzel yapılardan biri olduğunu söyledi.

Ziyarete Vali Özcan’a İl Jandarma Komutanı Albay Şakir Uslu, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek ve Tüney Köyü Muhtarı Mustafa Sarıoğlu eşlik etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER