banner198

Vali Özcan'dan geç kalan çıkış!

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, "Alkışlayacak sivil toplum kuruluşu çok bizde" şeklindeki ifadesi ile günümüz STK'ların dalkavukluktan öteye geçemediği imasında bulundu.

Vali Özcan'dan geç kalan çıkış!
banner145
Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, "Kent konseyi muhalif olmalıdır" önerisinde bullundu. Özcan "Alkışlayacak sivil toplum kuruluşu çok bizde" şeklindeki ifadesi ile günümüz STK'ların çoğunun dalkavukluktan öteye geçemediği imasında bulundu. 

 

Çankırı'da düzenlenen Türkiye Kent Konseyleri Birliği Bölge Toplantısı'nda konuşan Vali Özcan, Kent Konseyi'nin işlevine yönelik önemli bir eksikliğe  parmak bastı.


Kent Konseyi üyelerinin muhalif kişilerden olması gerektiğinin altını çizen Özcan, "Kent konseyindeki üyeler muhalif olmalıdır. Bu kanunun ruhu öyledir. Belediye başkanına, valiye zaman zaman muhalefet edecektir. Onlar olaylara alkışlamak yerine eleştirmek tarafından bakmalıdırlar. Alkışlayacak sivil toplum kuruluşu çok bizde. Bundan ziyade bizi ötelere götürecek bir örgütlenmedir kent konseyi." ifadelerine yer verdi.

 

Çankırı Kent Konseyi'nin ev sahipliğinde Koç Otel'de düzenlenen programa Çanakkale, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adana, Yalova, Gebze, Zonguldak, Kastamonu ve Çorum 'dan kent konseyi üyeleri katıldı. 

-Vali Özcan'dan geç kalan çıkış-

Öte yandan altına imzasını atmaya hazır olduğumuz Sayın Özcan'ın tespitlerinin Çankırı'nın başta nazım imar planında yapılan plan tadilleri ile şehrin beton yığınına dönüşmesi ve geleceğinin ipotek altına alınmış olması durumunu çözmüyor. Asıl mesele  Kent Konseyi'nin işlevsiz hale getirilerek susturulmasıdır. Mekan ve maddi ihtiyaçlarının Çankırı Belediyesince karşılandığı bir kuruluş  nasıl olur da yerel yönetimin eksik yada yanlış uygulamalarını eleştirebilir? Kent Konseyi kağıt üstünden ibarettir. Bu sebeple Vali Özcan'ın Kent Konseyi toplantısında yaptığı çıkış geciken bir teselliden öteye geçemeyecektir. 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2016, 16:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yüksel TEKE
Yüksel TEKE - 8 yıl Önce

Ey yarabbi Şükür.
Nihayet İlimizde yaşanan yanlışlıklara birileri müdahil oldu.
Dik dur egilme biz arkandayız diyen,STK Başkanları.
Havası temiz diye Bilbotlara İlan veren Sözde Dernek ve Vakıflar.
Gerçi bu devirde Doğru Söylemek suç olsada Dogru herzaman Dogrudur..

osman çiçek
osman çiçek - 8 yıl Önce

i̇limizin turizm kaynakları yönünden, kısıtlı bir kaynağa sahip olduğu bir gerçektir.olan yerlerinde korunması dan stklar özellikle il turizm müdürlüğü,belediye ve valilik sorumludur.bu bağlamda ilimizde bulunan taşmescitin tarihi doksunu bozacak imarlara izin verilmemesi gerekir.taş mescitin hemen önüne 3 katlı bir inşaatın başlayacağını yakinen biliyorum.bu beton yığını buraya yapıldığında taşmescitin tarihi dokusu bozulmayacak mı?lütfen buranın dokusunu bozmayalım.sahip çıkalım.

Bahri Nalbant
Bahri Nalbant - 8 yıl Önce

Sn Valim sizi tebrik ediyorum aynı konuyu Sn Belediye Bşk na 2009 yılında Çankırı'daki yapılaşma ile ilgili yanlışları anlattım ve bu işlerin ekip işi olduğunu söylediğinde ekibinin olduğunu bende ekibinin sallabaşlardan olduğunu söyledim Çankırı'da Mimarlar Odası ne iş yapar Sn Valimin dediği gibi sadece alkış eleştiri yaparsam benim işlerim takılır düşüncesi olduğu müddetçe bir şeyler düzelmez.

Geç mi kalmış?
Geç mi kalmış? - 8 yıl Önce

Vali geldiğinden beri aynı şeyi söylüyor... En iyi belediye yıkan belediyedir bu ile bir meydan lazım vs vs...

SIRADAKİ HABER