banner198

Van dan Gelen Depremzede Öğrencilere Sıcak Karşılama

Çankırı nın Kurşunlu ilçesine Van da meydana depremde okulları yıkılan veya eğitim öğretim yapılamayacak derecede hasarlı olan 136 öğrenci getirildi.

Van dan Gelen Depremzede Öğrencilere Sıcak Karşılama
banner145

Van'da meydana gelen depremde evleri ve okulları yıkılan 136 öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kurşunlu’ya getirildi.

Eğitimlerine geçici bir süre Kurşunlu’da devam edecek Vanlı öğrenciler, Kurşunlu Kaymakamı ve yetkililerce sıcak bir şekilde karşılandı.

Öğrencileri Kurşunlu’ya gelişinde İlçe Kaymakamı Zihni Yıldızhan, İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Halit Tosyalıoğlu, İl Şube Müdürü Halim Hıcıplı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Aka, Şube Müdürü Orhan Durur ve Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Müdürü Yaşar Kahraman karşıladı.

Depremzede öğrenciler daha sonra eğitimlerini sürdürecekleri Kurşunlu Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na yerleştirildi.

Öğrencilerle okul gezildikten sonra yurt yemekhanesinde birlikte yemek yenildi. Depremzede öğrencilerle ilgilenen Kurşunlu Kaymakamı Zihni Yıldızhan, "Van'dan gelen öğrencilerimiz Kurşunlu'da eğitimlerini sürdürmeleri için tüm hazırlıklar yapıldı. Ayrıca öğrencilerin deprem psikolojisini üzerinden atabilmeleri için çeşitli geziler düzenlemeyi düşünüyoruz" dedi.

Depremzede öğrencilerin Kurşunlu'da barınması ve eğitimlerini sürdürmesi için her türlü olanağın hazırlanacağını söyleyen Kurşunlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Aka, Van'dan gelen 68’i erkek, 68’i kız 8. Sınıf çocuğunu Kurşunlu Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na yerleştirdiklerini belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aka, "Depremzede öğrencilerin ders açıkları için telafi dersleri yapılacak ve SBS Sınavı için kurs düzenleyeceğiz." dedi.

Ayrıca Halit Tosyalıoğlu depremzede öğrencilere rehberlik servisinin, psikolojik destek vereceğini sözlerine ekledi.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER