banner198

Vanlı öğrencilere otlu peynir jesti

Eğitim ve öğretimlerine Çankırı da devam eden Vanlı öğrencilere, Van da görev yapan öğretmenlerinden otlu peynir jesti geldi.

Vanlı öğrencilere otlu peynir jesti
banner145

Van’da meydana gelen deprem sonrası eğitim ve öğretimlerine Çankırı’da devam eden Vanlı öğrencilere, Van’da görev yapan öğretmenlerinden otlu peynir jesti geldi.

Van Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından desteklenen proje ile Çankırı’ya gelen öğretmen Adem Kılıç, Yapraklı Yibo’da depremzede öğrencilerle bir araya gelerek, onlarla sohbet etti. Memleketlerini özleyen öğrencilere yöresel yiyeceklerden otlu peynir ve uçgun (yayla muzu)  getiren Kılıç, öğrencilerin bir nebze olsun memleket özlemlerini gidermelerine yardımcı olduklarını belirtti. 

Öğrencilerin Van Valisine ve ailelerine yazdıkları mektupları da teslim aldıklarını ifade eden Kılıç, mektupları Van’a döndüklerinde Van Valisi Münir Karaloğlu’na ve ailelerine ileteceklerini belirttiler.

Van’dan gelen görevli öğretmenler Adem Kılıç, Özhan Torun ve Mustafa Bilici ayrıca öğrencilere çeşitli kitaplarda hediye ettiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER