banner306
banner198

Vedat Beki yine Çankırı yollarında...

Üç gün süresince E-80 hattında ve Çankırıda yoğun bir gezi programını tamamlayan Vedat Beki, sizleri kaynağından ve sıcak haberlerle buluşturacak.

Vedat Beki yine Çankırı yollarında...
banner145

Vedat Beki/Atkaracalar/Eyüpözü köyünden

 

Cumartesi sabahından pazartesi günü akşamına kadar süren ve yoğunluklu olarak Çankırıılların "Taşyakası" dedikleri bölge olan, Çerkeş, Kurşunlu, Atkaracalar bölgesinde geçirdiğim süre içerisinde elde ettiğim bilgi ve derlediğim haberleri sizlerle buluşturmanın gayretindeyim. Kurşunlu Bal Festivali ile ilgili yerinde yaptığım haberden sonra şimdi sizleri Atkaracalar'a bağlı Eyüpözü köyüne götürüyorum.

 

Eyüpözü köyünde, başta Atkaracalar Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, İstanbul Çankırılılar Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Eşref Harmandar’ın katılımı ile köy konağı açılışı gerçekleştirildi.

 

Üç günlük Çankırı E-80 gezi programımda daha önceden bilgi sahibi olmadığım bir ziyaret gerçekleştirdim. Yolum Atkaracalar’a bağlı Eyüpözü köyüne düştü! Köyün İstanbul’daki başarılı işadamlarından ve Galip Karataş’ın oğlu İlker Karataş tarafından aldığım davetle gittiğim Eyüpözü köyünde, başta Karataş ailesi olmak üzere köyden gurbete göç edenlerle köylülerin katkılarıyla güzel bir köy konağı yaptırılmış.

 

Bilmeyenler için aktarayım, Eyüpözü köyü Atkaracalar’a bağlı ve bir vadi içinde kurulu yaklaşık 60 haneli bir köy. Öğrendiğime göre köyün kış aylarındaki nüfusu 10 kişiyi bulmuyor. Ancak yaz aylarında köy oldukça canlı ve hareketli. Yeni yaptırılan köy konağının çevresinde oluşturulan tören alanına geldiğimde, başta Eyüpözü Köyü Derneği Başkanı Ahmet Pınarbaşı olmak üzere Galip Karataş, Vakıf Başkanı Eşref Harmandar, Atkaracalar Dernekler Birliği Başkanı Bilal Abanik ve İlker Karataş, Tuncer ve Soner Özvar'la kucaklaştık.

 

Köy konağı açılış töreni için daha sonra tören alanına gelen Atkaracalar Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Atkaracalar Belediye Başkanı Rifat Altuntop, Çavundur Belediye Başkanı Bayram Yukarıdere ile birlikte gerçekleştirilen açılış töreninde öncelikle söz alan Dernek Başkanı Ahmet Pınarbaşı “Köyümüzde ilk kez gerçekleştirilen böylesi bir tören münasebetiyle ortaya konulan birlik ve beraberlik için herkese teşekkür ediyorum. Köy konağımızın yapımında emeği geçenlere de teşekkür ediyorum” dedi.

 

"ŞENLİĞE BİR İSİM KOYALIM!"

Daha sonra söz alan İstanbul Çankırılılar Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Eşref Harmandar ise “Öncelikli olarak burada bugün düzenlenen şenliğin ilk olması nedeniyle bu organizasyonun bir adının konulması gerektiği kanaatindeyim. Bundan sonra Eyüpözü’de düzenlenecek benzer organizasyonlar aynı isimle anılmalı. Ortaya çıkan böylesi güzel bir eserin Eyüpözü köyünde yaşayanlara hayırlı olmasını dilerim” dedi.

 

"ARTIK VEDA ZAMANI"

Törende söz alan Atkaracalar Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ise yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

 

“Atkaracalar ilçesinde yaptığım görevim bu ayın sonunda tamamlanacak. Bu bölgede yaptığım görev süresi içerisinde insanımıza devletimizin imkanları nispetinde faydalı olmaya çalıştım. Yöre insanının fedakarlığı, yöre insanının mütevaziliği takdire şayan. Burada yaptırılan bu köy konağı devletin ve sizlerin katkıları ile tamamlandı. Ortaya çok güzel bir eser çıktı. Buradan Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesine tayin oldum. Bu yol üzerinden eşimle, çocuklarımla geçerken gönül rahatlığı içerisinde uğrayıp bir bardak çay içebileceğim bir eser ortaya çıktı. Sizlerin de her birinizi yeni görev yerine beklerim. Orada sizlerin bir kardeşi olduğunuzu bilmenizi isterim.” dedi.

 

Daha sonra kesilen kurdela ile yapımı tamamlanan Köy Konağının açılışı yapılan dua ile gerçekleştirildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotoğraflar: Çankırı Postası (Özel)

(Uyarı: Haberlerimzde yer alan fotoğrafları izinsiz kullananlar hakkında yasal işlem yapılacağının bilinmesini isteriz)

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304