banner198

Vekil imamlara sevindirici haber Kınıklıoğlundan geldi

Vekil imamlara AK Parti Hükümetinin çalışmaları neticesinde kadroya geçme imkanı tanındı.

Vekil imamlara sevindirici haber Kınıklıoğlundan geldi
banner145

Vekil imamlara AK Parti Hükümeti’nin çalışmaları neticesinde kadroya geçme imkanı tanındı.

 

AK Parti Dış İlişkiler Bşk. Yrd. ve Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu 30 yıldır TBMM gündeminde bekleyen Diyanet İşleri Başkanlığı kuruluş ve görevleri hakkındaki kanunun 1 Temmuz tarihi itibarıyla yasalaşarak Cumhurbaşkanlığı Makamının onaya gönderildiğini söyledi.

 

Kınıklıoğlu yaptığı yazılı açıklamada “Vekil İmamlık ve Müezzinlik yapan kardeşlerimiz geçtiğimiz günlerde kadroya alınmaları konusunda bizlerden yardım istemişlerdi. Hükümetimiz bu arkadaşlarımızı mağdur etmemek için bu kanunu çıkartmıştır” dedi.

 

 

Kınıklıoğlu ; “Ülkemizde 4500'ü aşkın vekil imam-hatip görev yapmaktadır. Vekil imam-hatipler, asil imam-hatiplerin taşıdığı nitelikleri taşıyan, mesleğe liyakatli kişilerdir. Asil olarak görev yapan imam-hatiplerle vekil imam-hatipler arasında hem ücret, hem de özlük hakları bakımından büyük farklılıklar bulunmaktadır. Bu farklılıkların ortadan kaldırılması, hem adalet duygusunu topluma yaymaya çalışan imam-hatipler arasındaki adaletsizliğin giderilmesi, hem de çalışanlar arasında ayrım yapmayan sosyal devlete ulaşılması noktasında ehemmiyet taşımaktadır. Buna göre, 30.06. 2010 tarihi itibariyle Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında halen vekil imam-hatip veya müezzin-kayyım olarak görev yapanlar ile 3 Mayıs 2005'ten düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar, taşra teşkilatında en az 4 ay süreyle vekil imam-hatip veya müezzin-kayyım olarak görev yapanlar, bir defaya mahsus olmak üzere kadroya geçirilecek. Bu şekilde görev yapan tüm İmam ve Müezzin kardeşlerimize, Diyanet camiamıza ve Çankırı  camiasına  bu kanunun  hayırlı olmasını temenni ederim.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304