banner198

Vesayet SEN’in Basın Toplantısında Yalan Rüzgârı Esti

Çankırı gündeminin aylardır birinci sırasını meşgul eden sağlıktaki skandallarla ilgili Sağlık Sen (!) yetkililerinden evlere şenlik zoraki bir basın açıklaması geldi.

Vesayet SEN’in Basın Toplantısında Yalan Rüzgârı Esti
banner145

Çankırı gündeminin aylardır birinci sırasını meşgul eden sağlıktaki skandallarla ilgili Sağlık Sen yetkililerinden (!) istifaların patlaması üzerine evlere şenlik zoraki bir basın açıklaması geldi. Basın toplantısında kamuoyunu merak ettiği sorular yerine çarpıtma bilgilerden oluşan açıklamalara yer verildi.

Çankırı Postası Haber Merkezimizin büyük bir habercilik takibi sonucu Çankırı gündemine bomba gibi düşürdüğü sağlıkta bir dizi yolsuzluk ve usulsüzlüklerle ilgili yargıya taşınan olaylar hakkında Sağlık Sen Yönetimi sözde basın toplantısı düzenledi.  Basın toplantısını ilginç kılansa konuyu gündeme taşıyan gazeteciler çağrıl(ama)ması beklenirken konu hakkında bilgi sahibi olmayan ve tek satır haber yazmayan basın mensuplarının davet edilerek adeta ortada oyunu sergilendi.

Yalan beyanlar havada uçuştu-

Toplantıda adeta kaçak güreşen Sağlık Sen Başkanı Tuna Dinç, Çankırı Devlet Hastanesinde birçok ilde olduğu gibi acil servis bölümüne entegre çalışan personele 2014 yılından buyana acil servis fark ücretinin ödendiğini, uygulamanın yeni yönetmelikle 2018 Kasım ayında mevcut hastane idarecileri tarafından kaldırıldığını söyleyerek büyük bir yalana imza attı. Oysa ki hastaneler halen 2014 yılında çıkan Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Acil Hizmet Yönetmeliği ile yönetiliyor. Olmayan yönetmeliğin arkasına sığınan Vesayet Senciler, açıklamanın devamında; soruşturma ve müfettiş incelemesi neticesi usulsüz bir ödeme yapıldığı tespit edilirse de memurlara zimmet çıkarılıp tahsilatı yapılır” diyerek açıklamalarında düştükleri tezatı da kendi kendilerine dile getirmiş oldular. 

Mali müfettiş neyin hesaplamasını yaptı?

Oysaki Sağlık Bakanlığı tarafından Çankırı’ya gönderilen hesap uzmanı Mali Müfettiş geriye dönük devlete uğratılan zararın hesaplamasını yaparak şehirden çoktan ayrıldı bile. Üstelik 40’a yakın çalışanın ifadesini almış olmasına rağmen bir Allah’ın kulu böyle bir mevzuatın olduğunu söyleyerek müfettişe itirazda dahi bulunmadı.  Çok yakında kişilere rücu edilecek ücret listesinin gelmesi an meselesi. Kamuya uğratılan zararın 600 bin ile 1 milyon lira arasında bir rakam çıkacağı şimdiden tarafımıza sızan bilgiler arasında yer alıyor. Ancak 5 yaşında çocuğun dahi akıl edebileceği konuyu Sendika Yönetimi düşünemeyecek hale gelmiş acınası bir durum yaşıyor. Basın mensuplarına anlatabileceği konu baştan sona yalanlardan ibaret. Koskoca devlet kurumu, çıkarttığı mevzuattan habersiz mali müfettişe geriye dönük hesap yaptırıyor öyle mi? Yeni çıkan bir mevzuatta geriye dönük işlemesi ve kazanılmış hakkın geri alınması nerede görülmüş?  Bu devleti bu kadar ucuz yönetilen, muz cumhuriyeti mi sandınız siz? Bu nasıl bir devlet adabından yoksun, kurum geleneğinden yoksun bir açıklamadır? Ey Vesayet Senciler! Mevzuatla değiştirilen bir düzenlemede geriye dönük alacak işler mi? Bir tek örneği görülmüşmüdür? Siz müfettişin rücü işlemi başlattığını bile bile kesinleşmiş bir konuyu ortada usulsuzluk yokmuş gibi anlatmaya utanmıyor musunuz?

Sağlığın tepesine karabasan gibi çöktüler!

Vesayet Sencilerin çarpıtma açıklamalarının aksine işin doğrusu 2018 yılı Mayıs ayında bir sağlık çalışanının İl Sağlık Müdürlüğüne yapılan usulsüzlükleri ihbar etmesi ile başladı. İddiaları araştırmak için kurulan komisyon iddiaların doğru olduğunu tespit etti.  İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Hüseyin Keskin 2018 yılı Kasım ayında hastaneye gönderdiği resmi yazı ile yönetmelikte olmayan ve Türkiye’nin hiçbir yerinde uygulanmayan usulsüz işlemi yürürlükten kaldırdı. Yazılı emirde hastane yönetiminden haksız elde edilen ücretin sağlık çalışanlarından rücu edilmesi için işlem başlatılması emri ise hiçe sayılarak yine hem hastane hem de Sağlık Sen yöneticisi olan isimler tarafından işleme konulmadı! Sağlığın tepesine karabasan gibi çölken aynı organize ekip tarafından süreç tıkanmaya çalışıldı. Çünkü, sürecin içerisinde başrolde yer alan Sendika Başkan Vekili M.T’nin en büyük risk farkını alan isim olduğu, üstelik nöbete ve hasta nakline gitmeden kendisini gitmiş gibi gösterdiği tespit edildi. Üstelik soruşturma esnasında M.T’nin sendikacı arkadaşlarının yardımı ile  arşivden belgeler çıkartılıp bu belgelere sonradan imza atıldığı da tespit edildi. Devletin zarara uğratılmasına görmezden gelen isimlerin emre direnmesi üzerine İl Sağlık Müdürlüğü hesap uzmanı Mali Müfettiş isteyerek geriye dönük rücu işlemini başlattı. Yani öyle “biz durdurduk, biz başlattık” mavalı ile çocukları bile kandıramayacak, “algıymış” “şer odaklarının operasyonuymuş” yalanları ile kimseye yutturulamayacak belgeler yer alıyor dosyalar da. "Yapılan haberler delilden yoksun iftiralar" diyorsunuz ya...

İşte size o belgeden bir örnek!

Vesayetçi Dinç aynada kendini tarif etti –

Sendikalarına yönelik bir operasyon ve algı yapıldığını Sağlık camiası içerisinde de buna çanak tutulduğunu söylen Dinç, “Bu saldırılar en hafif tabirle haysiyetsizce iftiralardan ibaret, tamamen asılsız, belgesiz, karalama ve çarpıtma haberlerden ibarettir” şeklinde konuştu. Lakin Çankırı Postasın da tek dile getirilen konu riskli hasta fark olayından ibaret değilken Vesayet Sen asıl suç içeren iddiaları cevap vermeyerek kendi çapında algıyla dar alanda kısa paslaşmalarla top çevirmeye devam etti.  Çünkü Vesayet Sen Yönetim Kurulu Üyeleri K.B, M.T, N.İ.A’nın Çankırı Devlet Hastanesi arşivinden organize bir şekilde korunması gereken kıymetli evrakları  hastane dışına götürülmesinde rol aldıkları, evraklarda tahribat v.b suçlardan çeşitli disiplin cezalarına çarptırıldılar.Ciddi belgeler ve kamera kayıtları bulunan iddialara yönelik Çankırı Valiliği izni ile Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü Disiplin Komisyonu rapor hazırladı, Çankırı Valiliği İdare Kurulu raporu haklı bularak disiplin cezaları verdi.  İdari Kurul kararlarına itirazları reddedildi. Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Baş Müfettişi İsmail Var'ın baştan sona soruşturmayı yeniden yaparak hazırladığı raporu, Teftiş Kurulu Hukuk Müşavirliği onayı ile Çankırı Valiliğine gönderildi. Rapor son olarak Vali Hamdi Bilge Aktaş imzası ile oluşturularak yargıya soruşturma izni verildi. Devletin kurumlarının ortaya koyduğu raporlara, belgelere rağmen, utanmadan sıkılmadan hala “iftira” ve “şer odaklarının operasyonu” diyerek bayağı ifadeler kullanan Dinç’in hala kendilerinin erdemliler hareketinin bir parçası olarak tarif etmesi hayal alemlerinin ne kadar zengin olduğunu gözler önüne seriyor. Aslında Vesayet Sen başkanı Dinç, vatanını seven idarecilerin görevini yapmasını çanak tutmak, gazetecinin belgeli kayıtlı, yazdıklarını haysiyetsizce diyerek anlatırken adeta aynada kendini tarif etmiş hali objektiflere yansıyordu.

Yaptıkları ücret hesaplaması bile baştan sona yanlış-

Basın toplantısında sonlarına doğru yalan rüzgarı şeklinde devam eden açıklamalar oldukça komik bir hal almaya başladı. Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Kadir Barak toplantıda maaş mutemedi olan aynı zamanda Yönetim Kurul Üyesi Yakup Özcan’ın sufle desteğine rağmen riskli hasta fark ücretini dahi doğru söyleyemedi. Üstelik normal ücretlendirme ile riskli hasta ücreti arasında ki farkın sadece 3 lira olduğunu söyledi.  Oysaki işin doğrusu normal sağlık hizmetlerinde çalışanların saatlik mesai ücreti; lise mezunları için 10, 21 TL, üniversite mezunu çalışan için 12,40 TL tutuyor. Ameliyathane, acil servis, yoğun bakım ve 112 servilerinde çalışan personel ise normal serviste çalışanlara göre ekstradan riskli hasta bakım ücreti alıyor.  Riskli hasta saatlik mesai ücreti ise lise mezunları için 15,31 TL, üniversite mezunu çalışan için 18,80 TL tutuyor. Lise mezunu çalışanda riskli hasta fark ücreti 5,21 TL tutarken, Üniversite mezunu çalışanda aradaki fark sadece saat başında 6,40 TL tutuyor. Bir kişinin mesaisini 24 saate vurduğunuzda 3 liracık dediğiniz rakam bir kar tapu yumağı gibi büyüyerek 154 tl tutuyor. Sözüm ona Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürünün 'sadece arada 3 lira (!) fark var" diyerek rakamları ufaltması, devlete uğratılan zararın küçümsenecek şekilde konuşulması dahi akıl tutulması yaşayan kifayetsiz idarecinin üzücü halini gözler önüne seriyor. Küçümsenmeye çalışılan haksız kazancın yekûn toplamı ise alınan bilgiye göre 600 bin lira ile 1 milyon TL arasında bir rakama çıkacağı şeklinde.

Canlı yayını keserek gerçek gündemi gizlediler!

Sözde basın toplantısını sosyal medya hesabından canlı yayınlatan Tuna Dinç, bir gazetecinin “Asıl konu bu değil! Nöbete gitmeden gitmiş gibi para alındığı iddiaları” sorusunu yöneltmesi üzerine, el kol hareketleri ile yayını yapan şahsa “kapat” diye seslenerek canlı yayını kestiriyor. Dinç’in asıl gerçek gündemi kamuoyundan gizlemesi ise dikkatlerden kaçmadı. Dinç’in oldukça gergin olduğu toplantıya katılan basın mensupları tarafından bize aktarıldı.

Bir ayıpta üyelere yapıldı –

Sağlık Sen yönetimi, açıklamasın da bir ayıbı da alın teri ve özveri ile Çankırı sağlığının yükünü çeken kendi sendika üyelerine yapmış oldu. Sendika yönetiminde yer alan bazı kişilere yönelik belgeli delilli isnat edilen suçlamalarla ilgili yapılan haberleri bütün sendika üyelerine içine çekecek şekilde camiaya mal etmeye çalıştı. Halbuki üyelerinden aldığı maddi ve manevi desteği ile sağlık çalışanın hakkını korumakla yükümlü olan yönetimin, kendilerince oluşturduğu dar yapının çıkarları doğrultusunda çalışan vesayet düzenlerine su taşıdıklarını sağır sultan  dahi biliniyor olmasıdır.

İşte Vesayet Sen'in Sözde Basın Açıklaması

Değerli Basın Mensubu arkadaşlarım;

Sözlerime başlarken ülke olarak Bekâ mücadelesi verdiğimiz güney sınırımızda, hazırlığı devam eden ve gerçekleşmesi an meselesi olan Barış Pınarı harekâtının Milletimiz, Ülkemiz ve Tüm mazlum milletler için hayırlara vesile olmasını, Kahraman ordumuzun burnu bile kanamadan mansur ve muzaffer olmasını Cenab-ı Allahtan niyaz ederim.

Değerli Basın Mensupları;

Sağlık-Sen Çankırı Şubesi olarak 2018 yılı Ağustos ayında olağan kongremizi gerçekleştirerek yeni yönetimimiz ile görevimize başladık. Kongreden bu yana zaman zaman hakkımızda çıkan dedikodu nevinden yapılan tezviratları dikkate almayarak şer odaklara prim vermek istemedik ancak; bu son olaylarda sendikamız aleyhine oluşturulmak istenen algıyı ve şer odaklarının algısına kapıldığına üzülerek şahit olduğumuz kişileri görünce böyle bir açıklamanın gerekli olduğu kanaatine vardık.

Bildiğiniz gibi son günlerde bazı basın(!) yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında Çankırı Devlet Hastanemizde yaşanan idari bir soruşturma üzerinden, Sendikamızın hedef alındığına şahit olduk. Bu saldırılar en hafif tabirle haysiyetsizce iftiralardan ibaret, tamamen asılsız, belgesiz, karalama ve çarpıtma haberlerden ibarettir. Bu mesnetsiz iddiaları ortaya atanların asıl maksatları; üyesinden aldığı güçle Sağlık alanında başarılı işlere imza atmış sendikamızı, Şube Başkanından en uçtaki teşkilat mensubuna kadar yıpratmak, güvenilirliğini sorgulatmak ve meşru alanda rekabet edemediği sendikamızı iftiralarla alt etme çabasından başka bir şey değildir.

Çankırı Devlet Hastanesinde birçok ilimizde olduğu gibi acil servis bölümüne entegre çalışan personelimize 2014 yılından beri ödenen acil servis fark ücretinin, yeni yönetmelikle 2018 kasım ayında mevcut hastane idarecilerimiz tarafından kaldırılan acil fark ücretinin, bu yeni oluşmuş bir durum gibi idari soruşturmaya konu edilmesiyle başlayan süreçte, bazı sağlık idarecilerinin çanak tutması neticesi olay, sanki sağlıkta ciddi bir yolsuzluk ve hırsızlık varmış algısına çevrilmesi, maksatlıdır art niyetlidir. Birçok kurum ve kuruluşta memurların çalıştığı birimlerin durumuna göre bu tarz ek ödemeler yapılmakla birlikte Hastanemizde de bu tip personel ödemeleri vardır. Kaldı ki; soruşturma ve müfettiş incelemesi neticesi usulsüz bir ödeme yapıldığı tespit edilirse de memurlara zimmet çıkarılıp tahsilatı yapılır. Bu durum her kurumda böyle olduğu gibi Çankırı Devlet Hastanemizde de böyledir.

Değerli Basın Mensupları;

Tüm bunlarla birlikte erdemliler hareketi olan Konfederasyonumuz Memur-Sen ve Sendikamız Sağlık-Sen teşkilatlarında, yanlış anlaşılmalara sebebiyet verecek kadar dahi kusur işleyen arkadaşımızın görevde kalması mümkün değildir. Çünkü kimse bu onurlu davamızın, emek mücadelemizin üstünde değildir. Diğer taraftan hiçbir yanlışı olmadığını kesin olarak bildiğimiz bir tek teşkilat mensubumuzu; ilkeli duruşlarıyla birtakım şer odaklarını rahatsız etti diye de, iftira çetesine kurban etmeyeceğimizi, bu müfterin yakalarını, yargı önünde hesaplaşmadan bırakmayacağımızı da buradan kamuoyuna bildirmek istiyorum.

Üyelerimizden aldığımız güç ile daima haklının ve hakkın yanında olmakta kararlı olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle tüm üyelerimize ve teşkilatımıza da bu müfterilere prim vermedikleri, her zaman çözümün paydaşı olmuş Sendikamıza sahip çıktıkları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Saygılar sunuyorum.

Tuna DİNÇ

Sağlık-Sen

Çankırı Şube Başkanı

 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2019, 01:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
Gece-Kondu-Çankiri-Saglik-Sen
Gece-Kondu-Çankiri-Saglik-Sen - 4 yıl Önce

Demokrasiden bahseden Tuna Dinç sessiz sedasız delege seçimi yapıyor. Gece Kondu gibisiniz, delege seçimi ne bir internet sitesinden ne sosyal medyadan nede sözel olarak kimseye duyurulmuyor. Delege adaylık başvuru süreci bitiyor ve bir sabah kalkıyoruz hadi biz secim yapiyoruz diyorsunuz. Yesinler sizin demokrasinizi, çok demokratikseniz üye desteğinin sizde olduğunu düşünüyorsaniz hadi buyurun seçimleri tekrarlayalim. Hadi hadi sana diyorum kivirma görelim nasıl toz duman oluyorsunuz. Birde yandaş medya bulup haber yaptiriyorsunuz ama güzel oldu rezilliginizi daha fazla kişi duydu :)))

Elif YILDIRIM
Elif YILDIRIM - 4 yıl Önce

Bilgisiz, belgesiz ve bilinçsizce yapılan SÖZDE basın açıklamasına karşı bilgi, belge ve cesurca yapılan haber için sizleri ayakta alkışlıyorum. Manşetlerde "Dinç üyelerine sahip çıktı" cümlesi ile bir hayli güldürdü. Bahsi geçen isimler kendilerinin tabirleriyle "vasıfsız bir hemşire, vasıfsız bir sağlık memuru" değil, kendi yönetim üyeleri. Zira 9. yılımı çalıştığım meslek hayatımın 8 yılını "Sağlık-Sen" e üye olarak geçirdim. Bahsi geçen kişi ve kişiler sanırım üyenin arkasında durma mevzusuna ben istifa ettikten sonra giriş yaptı

Gara gara garaaa
Gara gara garaaa - 4 yıl Önce

Seni çok düşünceli gördüm, o kadar derinlere dalma mesai başında, yakında düşünmek için çok vaktin olacak.

Tuna
Tuna - 4 yıl Önce

Dönülmez akşamın ufkundayım.

...
... @Tuna - 4 yıl Önce

salıncak kurup sallana sallana bunlara meydanı dar eden adamı tebrik ediyorum. baş harfi ö :))

Alemin Uyanığı TD
Alemin Uyanığı TD - 4 yıl Önce

Hikaye Güzel yazılmış; Basın, Vatandaş, Siyaset hatta işi bimeyen sağlıkçı bile yiyebilir bunu ama müfettişin yemesini beklemeyin sakın. Diyor ki ; ''Birim 2014 kuruldu 2014 ten beri tüm illerde ödeniyor bu para'' 2014 te kurulan birim 112 ye bağlı B1 istasyonları idi personelleri hastaneler verdi ve bu adamlar riskli birim farkını sonuna kadar hak ettiler. Sizin anlatmadığınız kısmı anlatayım. 2016 yılında kurulan ve acil hastayla hiçte işi olmayan eve nakil birimini B1 istasyonuna entegre edip eve nakilcileri acil iş yapıyor gibi gösterdiniz ve riskli birim farkı verdiniz. Hak etmediği halde riskli birim farkı alan bu birimin başında kim var ? başkan vekili MT, bu kaymaklı yerden faydalananlar kim var bir TSS li yok hepsi sendikanızın üyesi. Bu yanlışlıkla ödenen paralar acaba neden hep SS üyelerine ödeniyor. Birde TD nin sağına soluna KB ve MT otururdu neden KB yan tarafta acaba yol göründüğü için mi ?

KURTULUŞ
KURTULUŞ - 4 yıl Önce

EY SARI SENDİKA YÖNETİMİ...UFAK ATIN UFAK.ARTIK YALANLARINIZA KİMSE İNANMIYOR.İNANMAYACAKTA.ALLAH DĞRU OLANIN HER ZAMAN YANINDADIR.AMA SİZ DOĞRU DEĞİLSİNİZ.

sağlık çalışanı
sağlık çalışanı - 4 yıl Önce

hala bataklık ta çırpınıyorlar çırpındıkça batıyorlar madem suçları yoktu neden soruşturma izni verildi bunu açıkla yeter SAYNIN BAŞKAN

Anarşist yaren
Anarşist yaren - 4 yıl Önce

Çankırı postası yine vurduuu yinee goool


SIRADAKİ HABER

banner304