banner198

Yamaç paraşütü ile uçmak spordan öte bir şeydir!

Pre-Paragliding World Cup Genel Sekreteri Xavier Mirillo Bayramörenle ilgili gerçekleri söylemekten geri kalmadı ve...

Yamaç paraşütü ile uçmak spordan öte bir şeydir!
banner145

Bayramören’de gerçekleştirilen Yamaç Paraşüt şampiyonası tüm hızıyla devam ederken, açılış kokteylinde söz alan Pre-Paragliding World Cup Genel Sekreteri Xavier Mirillo “Bayramören dünyanın bir çok uçuş noktasından çok farklı” dedi.

 

Organizasyonun ilk gecesi gerçekleştirilen kokteylde söz alan Xavier Mirillo Bayramören’de gördüğü doğal ortam karşısındaki şaşkınlığını gizleyemedi ve bölgenin mevcut yapısı karşısında adeta dili çözülürcesine konuştu!

 

Uluslararası yamaç paraşüt yarışma organizasyonu olan Pre-Paragliding World Cup Genel Sekrereteri Xavier Mirillo'nun geceye damgasını vuran konuşması şöyle:

 

Pre-Paragliding World Cup Yamaç Paraşütü Dünya Kupasının Genel Sekreteri olarak dünyanın değişik yerlerine seyahatler gerçekleştirdim. Birçok uçuş bölgesi gezdim ama bu sabah buraya geldiğimde anladım ki bu bölgenin değişik bir havası var! Ve bu havanın değişik olduğunu da daha ilk andan itibaren fark edebiliyorsunuz.

Yamaç Paraşütü ile uçmak spordan da öte bir şeydir, hayat tarzıdır, yaşam felsefesidir. Dünyanın her tarafında benzer yerlerde kayak yapılır, denize girilir, çeşitli sportif faaliyetler gerçekleştirilir ama burası uçuş için oldukça uygun bir yer.

Bu nedenden dolayı Bayramören’de yaşayanlar ve bu bölge insanları çok şanslı. Burada mükemmel uçuşlar olacağını ümit ediyorum. Dünyanın değişik bölgelerinde kasabalar, şehirler bu tarz faaliyetler yapmak için birbirleri ile yarışırlar ama her yer bu sporu yapan sporcular için uçuş yapmaya uygun değildir. Yamaç Paraşütü çok özel bir spordur. Her yerde yapılamaz. Bu yönden Bayramören ve burada uçma şansını yakalayan pilotlar çok şanslı. Organizasyonun başarısı hava şarlarına da bağlı olduğu gerçekleştirilen bu organizasyonun oldukça başarılı geçeceğini düşünüyorum. Temennim odur ki, hava şartlarında bir anormallik yaşanmaz ve Bayramören’de güzel uçuşlar ve başarılı sonuçlar elde edilir..”

 

BAŞKAN ÖZEN: 40-50 YILLIK PLANLAR YAPIYORUZ!

Yarışmaların başlaması ile ilgili olarak düzenlenen kokteylde bir konuşma yapan Bayramören Belediye Başkanı Ahmet Özen “Gelecek 20 ve 50 yılı kapsayan plan çalışmalarına başladık. Amacımız yöremizi ülke ve dünya gündemine taşımak” dedi.

 

Başkan Özen, konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Yaşadığımız ilçeyi, yani Bayramören’i marka yapabilmek için böylesi bir organizasyonu gerçekleştirme yolunda büyük çaba gösterdik. Bu organizasyona sahip çıkarak bizlere imkan ve destek sağlayanlara teşekkür ediyorum. İlçemiz nüfus olarak ülkemizin en küçük ilçelerinden birisi olmasına karşın, bugün burada binlerce kişiyi ağırlamanın gururunu yaşıyoruz. Bugüne kadar keşfedilmemiş doğal güzelliklerimizi tanıtmakla beraber, tarihi ve turistik zenginliklerimizi gelen misafirlerimize sergileme adına gayret gösteriyoruz.

 

Bölgenin önemli eksikliklerinden biri olan otel ve motel gibi tesislere alternatif olarak yatılı bölge okulumuz ve öğretmen evimiz en güzel şekilde yeniden dizayn edilmiş ve misafirlerimizin hizmetine sunulmuştur. Teşekkürlerinizi değil, eksikliklerle ilgili yapıcı eleştirilerinizi bekliyor, yapıcı eleştirilerinizi beklediğimi bilmenizi isterim.

 

Bölgemiz için gelecekte 20 ve 50 yıllık bir ana plan çalışmamız mevcut. Bu plan çerçevesinde yöremizi organik ürün ve bununla bütünleşen turizmle iç içe yaşamanın ve insanımıza yaşatmanın gayretinde olduğumuzun bilinmesini isterken, bu organizasyona destek veren tüm kişi, kurum ve dostlarımıza şükranlarımı sunuyorum.”

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER