banner198

Yapraklı Belediye Başkanı Avşar dan halka açık toplantı…

Yapraklı belediye başkanı Hasan Basri Avşar düzenlediği halka açık toplantıda göreve geldiği günden beri yaptığı çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Yapraklı Belediye Başkanı Avşar dan halka açık toplantı…
banner145

Yapraklı Belediye Başkanı Hasan Basri Avşar, düzenlediği halka açık toplantıda göreve geldiği Haziran ayından bugüne kadar yaptığı çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Yapraklı Belediye Başkanı Hasan Basri Avşar, başkanlık koltuğundaki birinci yılını tamamlamadan vatandaşının karşısına çıktı. 19 Ocak Salı günü belediye başkanlığı makam odasından yapılan toplantıda göreve geldiği 7 Haziran tarihinden, 2009 yılı sonuna kadar ilçeye yapılan yatırımlar ve 2010 yılı yapılacak çalışmalarla ilgili katılımcılarla istişarede bulundu.  

Başkan Avşar, kısa süresi içerisinde yaptıkları hizmetleri madde madde sıralarken, özellikle kanalizasyon ve yol yapım çalışmalarına verdikleri öneme değindi. Yapraklı-Çankırı arasında uzun yıllardır yapımı devam eden ve yazın bir ara duran yol çalışmasının ödenekleri çıkarttırılıp, çalışmalara kaldığı yerden devam edilmekte olduğunu, yolun bitirilmesi için sadece asfalt kısmın kaldığını ve çalışmaların yaz aylarında tamamlanacağını belirtti.

İlçe içerisinde bazı yerleri kilitli parke ile döşediklerini ve kırılan tretevuarları yenilediklerini anlatan Avşar, Yapraklı girişindeki ilçeyle özdeşleşmiş ağaçların yol yapım çalışmalarında kesildiğini ve bu yüzden ilçeye girişteki o bilindik doğal manzaranın kaybolduğunu söyledi. Avşar, bu yüzden Çevre ve Orman Bakanlığı işbirliğiyle ağaçlandırma işlerine başladıklarını ve yolu sağlı sollu şekilde Çankırı’ya kadara ağaçlandıracaklarını belirtti.

Yapraklı’nın en önemli doğal güzelliklerinin başında yer alan Yapraklı Büyük Yayla’ya verdikleri öneme değinen Hasan Basri Avşar, İlçe merkezi altyapısının eksik ve problemli yerleri ile büyük yaylaya kanalizasyon döşenmesi için hazırladıkları kanalizasyon projesini Çevre ve Orman Bakanlığına sunduklarını ve Aralık 2009 ayında Bakanlıktan 216.000 TL yardım tahsis aldıklarını söyledi. İhalesi 2010 yılında yapılacak projenin başlamasıyla, özellikle Büyük Yayla için temiz bir çevre görünümü kazandırılması hedefleniyor.

Başkan Avşar, belediye taşınmazlarına ait bazı binalardaki çatı bakım ve onarımlarını yaptıklarını ve gölet kıyısındaki piknik yerlerinin üzerleri kapattıklarını söyledi.

Hasan Basri Avşar, spordan, TOKİ Projesine, eğitimden diğer hizmetlere kadar değindiği bilgilendirme toplantısı sonunda yaptıkları çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Halka açık toplantılar Milli Görüş Geleneği!

Halka açık toplantılar Refah Partili belediyelerin 1991’lı yıllarda başlattığı bir uygulama olarak biliniyor. Başta dönemin Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Halil Ürün olmak üzere RP’li birkaç belediyece başlatılan halka açık toplantılar kısa sürede yaygınlaşmış ve “Halka hesap veren başkan” anlayışı o dönemde her kesimce büyük takdirle karşılanmıştı.  Bu gelenek Refah Partisi’ne 1995 yılında iktidar yolunu açan şeffaf belediyecilik anlayışının bir getirisi olarak geri dönmüştü. Ancak aradan geçen zaman içerisinde bırakın halk toplantıları yapmayı, vatandaşın arasına çıkamayan bir siyasetçi profili ortaya çıktı.

Bu yüzden Hasan Basri Avşar’ın bu uygulaması Çankırı’daki diğer belediye başkanlarına örnek olacak özellikte. Umarız ki ilimizde sadece seçim zamanı değil,  halka daima hesap veren bir başkanlık anlayışı yaygınlaşır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER